Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak'ta İbadi'den seçim hamlesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta İbadi'den seçim hamlesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin liderliğini yapacağı "zafer" adlı seçim grubuyla mayıs ayında yapılması beklenen seçimlere katılacağı iddia edildi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin Basın Ofisi Müdürü Haydar Hamada, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Başbakan İbadi, en-Nasr (zafer) adlı ulusal seçim grubunu ilan etmeye hazırlanıyor.” dedi. 

"Çok sayıda grup ve koalisyon adaylarıyla terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşan gönüllüler, İbadi'nin seçim grubuna katılmak istiyor." diyen Hamada, şunları kaydetti:

"İbadi, seçim koalisyonunda yer alacak adaylara hükümet mevkilerinde hizipçilikten uzak durmaya uymaları şartını koydu. İbadi, profesyonel kişilerin adaylığı ve umut vaat edecek geleceğin inşası için gençlerin katılımından yana. İbadi'nin seçim listesi Irak'ın tüm kentlerini kapsayacak ve kadınlar bu listede en iyi konumda yer alacak."

İbadi, Bakanlar Kurulunda ülke genel ve yerel seçimlerin 12 Mayıs'ta yapılacağı kararını aldıklarını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...