NATO'dan Zeytin Dalı Harekâtı açıklaması

Düzenleyen:
NATO'dan Zeytin Dalı Harekâtı açıklaması

DÜNYA Haberleri

TSK'nın Afrin'deki terör yapılanmalarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili açıklama yapan NATO, meşru müdafaa hakkına vurgu yaparak, "Her ülkenin kendini savunma hakkı vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın Suriye'nin Afrin şehrindeki terörist unsurlara yönelik başlattığı operasyonla ilgili NATO'dan açıklama geldi. NATO adına açıklama üst düzey bir yetkili, Türkiye'nin istikrarsız bir bölgede bulunduğuna ve terörden belirgin şekilde acı çektiğine dikkat çekti. Türkiye'nin meşru müdafaa hakkı olduğunu vurgulayan yetkili, "Orantılı ve ölçülü hareket edilmesi" gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’nin operasyon konusunda NATO üyesi ülkeleri bilgilendirdiği belirtildi. NATO yetkilisi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de Türk yetkililerle düzenli temas halinde olduğuna bildirdi. Stoltenberg, geçen salı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. 

Yanı sıra NATO’nun Suriye’de sahada olmadığını vurgulayan NATO yetkilisi, "Küresel Koalisyon’un üyeleri olarak odakta ortak düşmanımız olan DEAŞ’ın yenilmesi bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...