HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Karadağ'dan ABD Başkanı Trump'a tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Karadağ'dan ABD Başkanı Trump'a tepki
Karadağ, Trump, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Karadağ hükûmeti, ABD Başkanı Donald Trump'ın Karadağ ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin "Karadağ tarihi, gelenekleri ve uyguladığı barışçıl siyasetiyle gurur duyan bir ülke. Bunlar sayesinde bölgede istikrarı sağlamış ve eski Yugoslavya'nın dağılmasındaki savaşta yer almamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Karadağ hükûmetinin, Trump'ın Fox News'e verdiği mülakatta kullandığı "Karadağ çok güçlü bir halkı olan küçük bir ülke. Çok kavgacı insanlar. Bu insanlar bir anda saldırganlaşabilir. Tebrikler. Üçüncü Dünya Savaşı'ndasınız." ifadelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Karadağ'ın 120 bin ihtiyaç sahibi kişiye kapılarını açtığı anımsatıldı.

Açıklamada "Karadağ tarihi, gelenekleri ve uyguladığı barışçıl siyasetiyle gurur duyan bir ülke. Bunlar sayesinde bölgede istikrarı sağlamış ve eski Yugoslavya'nın dağılmasındaki savaşta yer almamıştır." ifadelerine yer verildi.

NATO üyesi olan ve Avrupa Birliği (AB) üyelik müzakerelerini başarıyla devam ettiren Karadağ'ın dünyada barış ve istikrarın sağlanması için çalışmalarını sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada, "Bu bağlamda, Karadağ, Afganistan'da Amerikan askerleriyle beraber mücadele veriyor." ifadeleri kullanıldı.

Karadağ'ın ulusal çıkarlarını gözeterek dostluk köprüleri kurduğunun ve hiçbirini yıkmadığının altı çizilen açıklamada "Ne kadar küçük veya büyük bir ülke olduğunuz önemli değil. Önemli olan özgürlük, dayanışma ve demokrasi olgularına ne kadar değer verdiğiniz. Bu bağlamda, Karadağ ve ABD'nin dostluğu güçlü ve kalıcıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu arada Karadağ basınında yer alan haberlerde de Trump'ın söylemleri "komik" olarak nitelenerek ABD Başkanı tarafından yapılan yorumların, Rusya ile bağlantısı olduğu iddia edilen muhalefetteki Demokratik Cephe'yi (DF) "cesaretlendirdiği" vurgulandı.

Geçen yıl Brüksel'de NATO Zirvesine katılan ABD Başkanı Trump, liderlerle yürüdüğü sırada öne geçmek için Karadağ Başbakanı Dusko Markovic'i itmişti. Trump'ın bu hareketi de uluslararası medyada gündem olmuştu.

Batı Balkan ülkesi Karadağ, 5 Haziran 2017'de NATO'nun 29. üyesi olarak ittifaka katılmıştı. "Aday ülke" statüsünü 2010'da alan Karadağ, 2012'de de AB katılım müzakerelerine resmen başlamıştı. Karadağ, bölge ülkeleri arasında AB üyeliğine en yakın ülke olarak gösteriliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...