HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem | Son depremler

Düzenleyen: /
İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem | Son depremler
Son Depremler, İranda Deprem, Deprem Haberleri, İran, Haber

DÜNYA Haberleri

İran-Irak sınırında meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki sarsıntı, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dört ülkede birden hissedildi. İran'ın güneyinden geçen fay hattı geceden bu yana hareketli, 5.4 ve 4.6 büyüklüğünde depremler de kaydedildi.

İran'da deprem fırtınası... Irak sınıırına yakın noktada gerçekleşen 5.9 büyüklüğündeki deprem, büyük korkuya yol açtı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), yerel saatle 14.37'deki sarsıntının yerin 5.7 kilometre altında gerçekleştiğini bildiriyor.

USGS'nin sarsıntı haritası, depremin Irak ve İran'ın yanı sıra Suriye'nin doğusu ve Türkiye'den de Hakkari çevresinde hissedildiğini gösteriyor.

Barzanilerin yayın organı Rudaw, merkez üssü İran'ın Kirmanşah kenti olan sarsıntının Irak'ın başkenti Bağdat ile Erbil, Süleymaniye ve Kerkük kentlerinde de hissedildiğini aktarıyor.

İran'da bu sabah 09.07 ve 09.04 saatlerinde iki ayrı deprem daha oldu. 5.4 ve 4.6 büyüklüğündeki sarsıntılar, ülkeyi boydan boya kat eden fay hattı üzerinde yaşandı.

Umman Körfezi'ni geçtikten sonra karaya çıkan söz konusu büyük fay hattı, İran'ın güneyinden geçerek Türkiye topraklarına kadar uzanıyor.

500'DEN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

İran'ın güneyini boydan boya kat eden fay hattı, Türkiye topraklarına kadar ulaşıyor. İran-Irak sınırında geçen yıl meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde, 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...