Son dakika: Fransa'dan flaş İdlib tehdidi

Düzenleyen:
Son dakika: Fransa'dan flaş İdlib tehdidi

DÜNYA Haberleri

Fransa Genelkurmay Başkanı, İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde, Suriye'deki hedefleri vurmaya hazır olduklarını söyledi.

Hama'nın kuzeyinden Rus savaş uçaklarının muhalifleri vurduğu haberleri gelirken, Fransa da flaş bir tehdit savurdu.Fransa Genelkurmay Başkanı François Lecointre, İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde, Suriye'deki hedefleri vurmaya hazır olduklarını söyledi.

Terör örgütü DEAŞ'in bölgede kontrol ettiği yerlerin Kasım ayı sonuna kadar temizlenmesini öngördüğünü de ifade etti.Diğer yandan, Reuters haber ajansının Fransa ordusu kaynaklarından aldığı bilgiye göre, "Rusya, İdlib operasyonunu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyor." Diğer yandan bölgedeki muhalifler, bugün Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'nden havalanan Rus savaş uçaklarının İdlib'in güneyindeki Kuzey Hama'da kendilerini hedef aldığını bildiriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...