HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İtalya'da gündem Kangal köpeği!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İtalya'da gündem Kangal köpeği!
Sivas Kangalı, Kangal Köpeği, İtalya, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya'nın Toskana bölgesinde meclis üyesi olan Roberto Salvini'nin kurt saldırılarına karşı Kangal köpeği önerisinin ardından 2 İtalyan ailenin, Sivas'ın Altınyayla ilçesindeki bir çiftlikten 8 Kangal yavrusu talebinde bulunduğu bildirildi.

Altınyayla ilçesindeki Kangal köpeği çiftliğinin sahibi Ümit Taşdelen,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır Kangal köpeği yetiştirdiğini,  ellerinde 130 damızlık köpek bulunduğunu ve talepleri karşılamaya çalıştıklarını  söyledi.

İtalya'da Siena kenti yakınlarındaki bir çiftlikte 70 koyunun kurt  saldırısı sonucu telef olması üzerine Toskana Bölge Meclisi Üyesi Salvini'nin,  kurt saldırılarına karşı Kangal köpeklerini önerdiğini anımsatan Taşdelen,  haberin ardından İtalya'dan 2 ailenin kendilerine ulaştığını belirtti.

Kangal köpeklerinin kurtla çok profesyonel şekilde mücadele ettiğini  vurgulayan Ümit Taşdelen, şunları kaydetti:

"O bölgede kurtlar yoğun olduğu için meclis üyesi Kangal köpeği  önerisinde bulunmuştu. Bunun üzerine 2 çiftçi aile talepte bulundu. Biz de  onlarla anlaşmamızı gerçekleştirdik. 8 yavrumuzu hazırlayıp yola çıkarmayı  düşünüyoruz. Gereken işlemler yapıldıktan sonra inşallah bizi orada temsil  edecek. İl Tarım ve Orman Müdürlüğüyle çalışmalarımız devam ediyor, onun  haricinde Bakanlıkla da irtibat halindeyiz. İzin geldiğinde yola çıkarmayı  düşünüyoruz."

Taşdelen, hazırladıkları 4'ü erkek 8 Kangal yavrusunun hazır  beklediğini, prosedürler yerine getirilmeden ve gerekli izinler alınmadan  İtalya'ya göndermenin şu anda söz konusu olmadığını da dile getirdi.

Kangal köpeklerinin yurt dışına çıkışının Tarım ve Orman Bakanlığının  iznine bağlı olduğunu hatırlatan Ümit Taşdelen, köpeklerin aşılarını  yaptıklarını, kimliklerini hazırladıklarını ve görüşmelerin sonuçlanmasını  beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...