HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rusya'dan 'TürkAkım' açıklaması

Düzenleyen: /
Rusya'dan 'TürkAkım' açıklaması
Rusya, Türkakım, Peskov, Haber

DÜNYA Haberleri

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, TürkAkım doğal gaz boru hattı projesinin Avrupa'nın enerji güvenliğine gerçek katkı sağlayacağını söyledi.

Peskov, Rossiya-1 televizyon kanalına, TürkAkım doğal gaz boru hattı  projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TürkAkım'ın Avrupa'nın enerji güvenliği için popülist bir yaklaşım  olmadığını belirten Dmitriy Peskov, "Bu enerji güvenliğine gerçek bir katkıdır.  Çünkü çok kısa süre sonra bu gaz sadece Türkiye'ye gitmeyecek, sadece Türk  ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmayacak, daha ileri, Avrupalı tüketicilere  de gidecek." dedi.

Pek çok ülkenin TürkAkım doğal gaz boru hattını kendi ülkesine iletme  hususunu gündeme getirdiğini aktaran Peskov, bu ülkelerden bazılarının somut  olarak bu konuyu sorduğunu, bazılarının da imada bulunduğunu ifade etti.

TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması  dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir  Putin'in katılımıyla yarın İstanbul'da tören gerçekleştirilecek.

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz  boru hattı projesi, Karadeniz'in altından döşenen her biri 15,75 milyar metreküp  kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluğunda 2 boru hattından oluşuyor.

İlk hattın Türkiye'ye, diğer hattın da Avrupa ülkelerine doğal gaz  sevki gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...