'İhvan hep baskı gördü, bunu da atlatacaktır'

'İhvan hep baskı gördü, bunu da atlatacaktır'

DÜNYA Haberleri

Eski Mısır Adalet Bakanı Ahmed Mekki, İhvan'ın kapatılmasıyla ilgili konuşarak, 'İhvan 80 yıldır baskı gördü, hepsini atlattı. Bunu da atlatacaktır' dedi.

Eski Mısır Adalet Bakanı Ahmed Mekki, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) kapatılması talebiyle dava açılmadığını belirterek, davacının talep etmediği bir konuda karar verilmesinin hukuki olmadığını belirtti. Mekki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir talep olacak ki hakim karar versin. Davacının talep etmediği bir şey hakkında mahkemenin hüküm vermesi hukuki değildir" dedi. Mekki, "Yalnızca Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması talebiyle dava açılmasına rağmen mahkeme hem Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın hem de nbsp;derneğinin kapatılmasına karar verdi" diye konuştu. İhvan'ın kapatılmasının gelinen süreçte kaçınılmaz sonuç olduğunu bildiren Mekki, İhvan düşüncesinin "izinli" olsa da olmasa da destekçilerinin ve taraftarlarının olacağını dile getirdi. Tarih boyunca İhvan'ın baskılar yaşadığını bildiren Mekki, "İhvan 80
yıl boyunca baskı altına alındı ancak varlığını sürdürdü. Bu yeni baskı sürecinin ardından da varlığını sürdürecek" değerlendirmesinde bulundu. Mısır'da 3 Temmuz'da yapılan askeri darbeyle Cumhurbaşkanı Muhammed Mürşi'nin görevinden uzaklaştırılması sonrasında açılan davada, "İhvan'ın ve ilgili tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, Müslüman Kardeşler Derneği'nin kapatılması ve derneğe ait taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...