Pakistan'da 7,8 büyüklüğünde deprem

Pakistan'da 7,8 büyüklüğünde deprem

DÜNYA Haberleri

Pakistan'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Pakistan'da 7.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Pakistan'ın güneydoğusundaki Belucistan bölgesinde 7.8 şiddetinde deprem meydana geldi.ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünü 7.8 olarak açıkladı. Belucistan ve Haydarabad dahil ülkenin başka bölgelerinde de hissedilen depremde ilk gelen bilgilere göre can kaybı bulunmuyor.Pakistan televizyonları, deprem nedeniyle evlerinden ve işyerlerinden çıkan insanların görüntülerini yayınladı. Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 24 Eylül 2013 Salı günü Türkiye Saatiyle 14.29'da merkez üssü Pakistan'ın Belucistan eyaleti olan bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'tan yapılan açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Merkezi'nden (USGS) edinilen verilere göre, depremin büyüklüğü 7.8 olarak tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:


"Pakistan'ın herhangi bir uluslararası yardım çağrısı ihtimaline karşılık Başbakanlık AFAD tarafından İstanbul İl AFAD Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden arama kurtarma ekipleri teyakkuza geçirilerek bölgeye gönderilmek üzere hazır bekletilmektedir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay ile de bölgeye gönderilecek insani yardımların planlanması ile ilgili gerekli koordinasyon sağlanmıştır".
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...