Vatandaşlar terör korkusundan Cizre ve Silopi'yi terk ediyor

Düzenleyen:
Vatandaşlar terör korkusundan Cizre ve Silopi'yi terk ediyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı öncesi çok sayıda vatandaş evlerini terk etti. Cizre'de, teröristlerin yolları ulaşıma kapatması üzerine vatandaşlar ilçeden yaya ayrıldı.

Şırnak Valiliğinin Cizre ve Silopi'de saat 23.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacağı yönündeki açıklamasının ardından mahallelerinde hendek bulunan ailelerin bir kısmı evlerini terk etti. 

Vatandaşların bir bölümü yanlarına aldıkları eşyaları yükledikleri araçlarıyla çevre köyler başta olmak üzere Şırnak, Batman ve Mardin'e gitti. 

Teröristler yolları kapatınca ilçeyi yaya terk ettiler

PKK'lı teröristler, Cizre'de vatandaşların ilçeden çıkışını engellemek için Nusaybin ve İdil caddelerinde durdurdukları araçların kontak anahtarlarına el koyarak, yolları ulaşıma kapattı. 

PKK'lı teröristlerin karayolunu kapatması üzerine aileler, yaya olarak ilçeden ayrıldı.

Bu arada teröristler, Cizre'de durmayan bir araca uzun namlulu silahla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan Mevlüde İğdi (15), merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. İğdi, Şırnak Devlet Hastanesine sevk edildi.

Silopi'de de sokağa çıkma yasağının ilan edileceğini duyan vatandaşlar, ilçeyi terk etmek için geldikleri terminallerde yoğunluğa neden oldu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...