Davutoğlu'ndan gençlere müjde

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan gençlere müjde

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nın detaylarını açıkladı.

Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nın detaylarını açıklayan Başbakan Davutoğlu, genç sanatçıların desteklenmesinin sağlanacağını duyurdu.

Bütün gençlere yanlarında kitap bulundurmaları konusunda tavsiyede bulunan Davutoğlu, "Laptop ne kadar mekanikse kitap kokusu da o kadar güzeldir. Kitap kokusunun her yüreğe dokunması lazım. Onun için bir kampanya başlatalım. Hediyeyi kitaplaştıralım, kitabı hediyeleştirelim, selam verirken bir de kitap verelim. Birinden özür dileyeceksek kitapla alalım. Kütüphane yapım teşviği sağlayacağız. Rami Kışlası'nı restore ederek 10 milyon kitap kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük kütüphanesi haline getireceğiz. 30 büyükşehire 1 milyon kitabın bulunduğu kütüphaneler yapacağız. Dijital kültür arşivi oluşturacağız. Kültür kart projesini hayata geçireceğiz" dedi.

Tiyatro sahnesi olmayan illerin her birine en az bir tiyatro sahnesi kazandırılacağını anlatan Davutoğlu, özel tiyatrolara 900 milyon TL destek verileceğini belirtti.

KÜLTÜR EKONOMİSİ VE GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİ

GENÇDES programı hayata geçirilecek, gençlerin kısa film, ilk film, kitap dergi ve benzeri sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine, proje temelli karşılıksız destek verilerek kültürel yaşama katılımları sağlanacak. Kültür Girişimleri ve Kültür Endüstrisi kapsamındaki projeler desteklenecek. Kütür endüstrisine yönelik Kültür Ekonomisi Eylem Planı hazırlanacak. SANDES programı kapsamında sanatın ve sanatçının desteklenmesi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...