Paşa gönlü böyle istedi

Düzenleyen:
Paşa gönlü böyle istedi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Arena’da Kasımpaşa’yı misafir eden ve boş tribünlere oynayan Cimbom, Bilal, Selçuk ve Podolski (2) ile 63 gün sonra galibiyet sevinci yaşadı. Paşa’nın tek golü Scarione’den...

Türkiye Kupası'nda Ç.Rize'yi devirerek moral bulan Galatasaray, 5'incilik hedefi doğrultusunda büyük önem taşıyan Kasımpaşa mücadelesini 4-1 kazanmayı başardı. Cimbom sezonun ikinci yarısında taraftarına ilk defa keyif verdi. Arena'da bu kez protesto değil, alkış vardı. Sneijder, Hakan Balta gibi önemli oyuncularından mahrum olan sarı-kırmızılılar sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı. Temposu oldukça yüksek başlayan karşılaşmada Kasımpaşa, ilk dakikalarda Valle ve Koita'yla kanatlardan etkili oldu. Selçuk ile Bilal'in orta alanda top yapmaya başlaması ve Emre Çolak'ın hareketlenmesiyle, rakibinin üstüne gitmeye başlayan Cimbom 13'te duran toptan golü buldu. Selçuk'un soldan yaptığı harika ortaya, aynı güzellikte kafa koyan Bilal takımını öne geçirdi: 1-0.  
Scarione avladı ama… 
Golün hemen akabinde sarı-kırmızılılar Podolski ile farkı 2'ye çıkarmaya çok yaklaştı. Solda topla buluşan Alman yıldız içeriye doğru girerek sert bir şut çıkardı, top direkte patladı. 20'de Olcan'ın pasında ceza içinde topla buluşan Podolski bu kez topu filelere yollasa da gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Bu dakikadan itibaren Kasımpaşa oyun üstünlüğünü ele alırken 29'da Scarione durumu eşitledi. Castro'nun ara pasında Muslera ile karşı karşıya kalan Scarione, yerden net bir vuruş yaptı: 1-1. İlk yarının son bölümünde Valle ile Semih karşılıklı olarak fırsatları değerlendiremezken soyunma odasına eşitlikle gidildi.
Cimbom 60'tan sonra coştu
İkinci yarıya Umut-Bilal değişikliğiyle başlayan Aslan, 60'a kadar tutuk oynadı. Sarı-kırmızılılar 63'te yine bir duran toptan golü buldu. Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top Koita'dan sekip Podolski'nin önüne düştü. Golcü oyuncu affetmedi. Yardımcısının bayrağı sebebiyle Barış Şimşek ilk anda golü geçersiz saysa da 5. hakemin uyarısıyla kararını değiştirdi: 2-1. Üstünlüğü yeniden yakalayan Cimbom, ritmini bulurken 70'te kaptan Selçuk'un şutunda top direğe çarpıp ağlarla buluştu: 3-1. Son sözü ise 90'da Podolski söyledi. Soldan gelen pası Emre Çolak ceza sahası üzerinde hiç bekletmeden Podolski'yle buluşturdu. Tecrübeli yıldız, topu kontrol edip kalecinin sağından ağlara yolladı: 4-1
    > Burhan Can TERZİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...