Alman bankasından TL açıklaması

Düzenleyen:
Alman bankasından TL açıklaması

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararının ardından bir negatif yorumda Alman bankasından geldi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çekmesi ardından Alman Commerzbank Türk Lirası için negatif yorumlar içeren bir açıklama yaptı.

'SİYASİ GELİŞMELER TL'NİN İLERLEMESİNE ENGEL'

Banka, yılın geri kalanında izleyeceği yol hakkında 'son derece şüpheli' olduklarını ve Türkiye'deki siyasi gelişmelerin TL'nin ilerleme kaydetmesine engel olduğunu bildirdi.

TL 2017'YE FARK ATARAK BAŞLADI

Yaklaşık 11 ay aradan sonra dolar karşısında ilk kez 3 hafta üst üste değer kazanan Türk lirası (TL), şubat başından dünkü kapanışa kadar yüzde 3,83 kazançla gelişmekte olan ülke para birimleri içinde de en iyi performansı gösterdi.

Söz konusu dönemde Rus rublesi yüzde 3,44, Brezilya reali yüzde 3,16, Güney Afrika randı 2,73, Meksika pesosu yüzde 1,75 ve Hindistan rupisi de yüzde 0,8 değer kazandı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TL'nin, gelişmekte olan para birimleri arasında Şubat ayında en iyi performans gösteren para birimi olduğunu söyledi.

"TCMB'NİN SIKI PARA POLİTİKASIYLA TL'DE DENGE SAĞLANDI"

Piotr Matys, TL'nin, küresel piyasalardaki yeni sermaye akımından fayda sağladığını ifade ederek, TL'nin bu ay Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Doğu ve Afrika para birimleri arasında en iyi performans gösteren para birimi olduğunu belirtti.

TL'nin bu yıl rekor seviyede düşüşler yaşadığını kaydeden Matys, "Zaten fırsatçı yabancı yatırımcıların Türkiye'ye sermaye girişi yapma kararı bir an meselesiydi." dedi.

Matys, TCMB'nin sıkı para politikasıyla TL'de dengenin sağlandığını, bu durumun hisse senetlerine olan talebi artırdığını belirterek, hükümetin referandum sonrasında ekonomiye odaklanması durumunda Türk varlıklarına olan duyarlılığın yabancı yatırımcılar arasında gelişme kaydedebileceğini, bunun sonucunda dolar/TL için yıl sonu tahmininin 3,40 olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...