Kobanili çocuklara eğitim imkanı

/ Kaynak: AA
Kobanili çocuklara eğitim imkanı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Suruç ilçesinde açılan kampta barınan Suriyeli Kürt çocuklar, eğitim imkanına kavuşacak.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) desteğiyle Suruç ilçesinde açılan kampta barınan Suriyeli Kürt çocuklar, eğitim imkanına kavuşacak.
Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında, Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin çoğunluğunu çocuk ve kadınlar oluşturuyor.
Yaklaşık 3 ay önce Suruç ilçesine gelen misafirlerin büyük bölümü ise kamplarda yaşıyor. IKBY tarafından Suruç ilçesinde açılan kampta yaklaşık 5 bin kişi barınıyor.
Kendileri için hazırlanan kamplarda hayata tutunmaya çalışan aileler ise en çok eğitim çağındaki çocuklarının okullarından ayrı kalmasına üzülüyor. nbsp;
Kamp sorumlusu Mehmet Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların 500'ü aşkın çadırda misafir edildiğini söyledi.
Kampın lojistik ihtiyaçlarının bulunduğunu aktaran Kayhan, sıkıntıların geçici çözümlerle giderilmeye çalışıldığını ifade etti.
Kayhan, kısa süre içerisinde kamptaki sığınmacı çocuklara Kürtçe eğitim vermeyi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:
"Yeni kurduğumuz sosyal alanlarla beraber kamptaki sayımız 5 bin oldu. O yüzden en büyük kamplardan biri haline geldik. Bir hafta içerisinde okulumuz faaliyete geçecek. Vereceğimiz eğitim hizmeti için çadırlarımız hazır, kısmen masa sandalye ve tahta temin edildi. Gönüllü eğitim kadrosunu oluşturuldu, bir hafta içerisinde eğitime başlayacağız. Şu anda 800 civarında öğrencimiz var."
Sığınmacılardan 7 yaşındaki Evrim Çimen de kampta günlerinin sıkıcı geçmeye başladığını belirterek, sunulacak eğitim imkanından faydalanacağı için çok mutlu olduğunu kaydetti. nbsp;
EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...