Okul servisine yeni düzen

Okul servisine yeni düzen

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı, artık kangrene dönüşen okul servisi sistemine neşter vuruyor.

Sık sık kazalarla gündeme gelen öğrenci servislerine ayar geliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla yapılan çalışma sonucunda değişim süreci servis sürücülerinin standartlarının yükseltilmesiyle başlayacak. Taslak çalışmada yer alan bazı düzenlemeler şöyle: Servis sürücüsü olmak için E sınıfı ehliyeti 3 yıl taşıma şartı 12 yıla, B sınıfı ehliyeti taşıma şartı da 5 yıldan 7 yıla çıkarılacak. Servis sürücü olmak için en az 30 yaş sınırı gerekecek. Şoförler kılık kıyafetten, davranışlarına kadar her alanda eğitimden geçirilecek. Öğrenci, kursiyer ve velilerin araca iniş ve binişlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve olası bir kaza sonrası yapılması gerekenler de uygulamalı olarak gösterilecek. Son iki yılda ölümlü kazaya karışanların, alkol ya da aşırı hızdan ehliyetine el konulanların servis sürücü belgeleri iptal edilecek.
TÜRK?OKULLARI?İÇİN?VAKIF
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki okulların kapatılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Bu okulların büyük bir bölümü milletin okullarıdır" diyen Bakan Avcı şöyle devam etti: "Bunlar nbsp;değişik adlar altında milletten toplanan paralarla yapılmış yani milletin emeğine dayanan yapılanmalardır. Bunların kötü amaçla kullanıldığına dair farklı ülkelerden Türkiye'ye şikayetler gelmiştir. Zamanında bu okullar cumhurbaşkanı, başbakan ya da bakan düzeyinde verilmiş referanslarla bugünlere gelmişlerdir. Bu referansların tekrar teyidini istemek bu ülkelerin hakkıdır. Bu teyit verilir mi? Hayır. Yurt dışındaki eğitim kurumlarının gerçekten sadece eğitim veren kurumlar haline gelmesi için ne mümkünse yapacağız. Şimdi ise, Türkiye'nin yurt dışındaki eğitim hizmetlerine yapacağı katkının, bir vakıf bünyesinde yapılmasının daha uygun olacağı görüşü öne çıkıyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...