Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM YGS Sınav Soru ve Cevapları TIKLA ÖĞREN (YGS Puan Hesaplama 2015-ÖSYM)

ÖSYM YGS Sınav Soru ve Cevapları TIKLA ÖĞREN (YGS Puan Hesaplama 2015-ÖSYM)

EĞİTİM Haberleri

2015 ÖSYM YGS Soru ve Cevapları 15 Mart Pazar günü sınavın ardından ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. YGS Puan hesaplamak için tüm detaylar haberimizde.

2015 YGS Soru ve Cevapları 15 Mart Pazar günü sınavın ardından ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. YGS sınavı soru ve cevapları burada olacak. YGS Puan hesaplamak için tüm detaylar haberimizde. 2015 YGS soru ve cevapları 15 Mart Pazar günü sınavın ardından ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. Ancak ÖSYM, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen soruların tamamını değil, yüzde 20'sini açıklayacak. ÖSYM Başkanı Demir, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) neticelerini bu sene daha da erken açıklayacaklarını duyurdu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen yıl Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını 6 günde açıkladıklarını belirterek, "Hedefimiz bu yıl daha iyi bir zamanda açıklamak. Mümkün olan en kıza zamanda bunu gerçekleştireceğiz" dedi. Sınavın yarın gerçekleştirileceğini hatırlatan Demir, isteyen adayların bugün saat 10.00-16.00 arasında sınav binalarını ve salonlarını görebileceğini söyledi. Sınavın 171 merkez, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirileceğini ifade eden Demir, "Bu sene geçen yıldan 50 bin kadar fazla aday sınava girecek. Toplam 2 milyon 46 bin 583 aday YGS'ye katılacak" diye konuştu. nbsp;100'den fazla kişinin 23 Şubat'tan beri sınav evraklarını hazırladıklarını anlatan Demir, soru kitapçıkları, cevap kağıtları, salon sınav tutanakları gibi evrakların tırlarla sınav merkezlerine gönderildiğini belirtti. nbsp;Cumartesi ve pazar günü ÖSYM'de 40 kişilik özel bir ekibin 24 saat boyunca teyakkuzda olacağını ve her türlü sorunun anında çözüleceğine işaret eden Demir, herhangi bir aksaklık durumunda 444 67 96 numaralı telefonun aranabileceğini sözlerine ekledi.

YGS SINAV SORULARI VE CEVAPLARI BU LİNKTE OLACAK

YGS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANINCA BU LİNKTE OLACAK

YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM YGS Sınav Soru ve Cevapları TIKLA ÖĞREN (YGS Puan Hesaplama 2015-ÖSYM)
SINAV SONUÇLARINDA SÜRPRİZ HAZIRLIĞI
ÖSYM'nin geçen yıl ve ondan önceki yıl sonuçların açıklanmasında "tatlı bir sürprize" imza attığını belirten Demir, "Bunu sadece sürpriz sadece bir sevinme vesilesi olarak değil, Türkiye'deki 2 milyona yakın gencin kafasındaki sorulara cevap vermek, endişelerini en kısa zamanda gidermek adına gerçekleştirdik. Bu Türkiye'ye kazandırdığımız inanılmaz bir zaman. Benzer gayreti bu sene de yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
Sınav sonrası evrakının geri alınması, açılması, taranması, 2 kez optik okuyucudan geçirilmesi, tutanakların incelenmesi, yönetim kuruluna sunulması ve sonuç açıklanmasına kadar tüm işlemlerin saniyesi saniyesine planladığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:
"Arkadaşlarımız 24 saat çalışacaklar ve mümkün olan en kısa zamanda sonuçları açıklayacağız. Ümit ediyorum, geçtiğimiz yıldan daha kısa zamanda sonuçlarımızı açıklayacağız. Geçen yıl 6 günde açıkladık. Hedefimiz bu sene, daha iyi bir zamanda açıklamak. Tabii ki doğruluktan taviz vermeksizin, hatasız olarak. Doğruluk ve yanlış işlem yapmama şart. Bu amaçla ne kadar kısaltabilirsek onun gayretindeyiz."
ÖSYM'nin son 4 yılda bilişim sistemine yaptığı ciddi yatırımlarla artık sonuç açıklama sisteminde tıkanma yaşamadığına dikkati çeken Demir, sonuçları gece geç veya sabah erken saatlerde değil gündüz saatlerinde veya mesai saatlerinin biraz dışında açıklamak istediklerini söyledi. Demir, son dönemde gerçekleştirdikleri sınavlarda da sistemde hiçbir tıkanma yaşanmadığını, adayların sonuçlarını sorunsuz öğrendiğini dile getirdi.
##tgvideo##
ÖSYM YGS Sınav Soru ve Cevapları TIKLA ÖĞREN (YGS Puan Hesaplama 2015-ÖSYM)


YGS puanı nedir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır.


YGS`de başarılı olmak ve LYS`ye girmeye hak kazanmak için YGS`den en az kaç puan almak gerekir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.


YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?


YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.


YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?


YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.


YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?


YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.


YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?


YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...