Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM'den kritik açıklama! YGS soruları sızdırıldı mı?

ÖSYM'den kritik açıklama! YGS soruları sızdırıldı mı?

EĞİTİM Haberleri

Sosyal medya üzerinden YGS kitapçığının bir bölümünün paylaşılması üzerine ÖSYM'den açıklama üstüne açıklama geldi.

ÖYSM, internete düşen soruları, yayınevi sahibinin paylaştığını ve adli işlem başlatıldığını açıkladı. Bu olay soruların önceden sızdırıldığı iddiasını akıllara getirdi.
2 milyon 46 bin öğrencinin girdiği üniversiteye geçişte ilk aşama olan YGS sınavının ardından sınav soruları çalındı veya sızıdırıldı iddialarına "Sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sırasında alınması ihtimal dışı" diyen ÖYSM, internete düşen matematik sorularını ise bir yayınevi sahibinin paylaştığını ve adli işlem başlatıldığını açıkladı.
Bu olay soruların önceden sızdırıldığı iddiasını akıllara getirdi. Bunun üzerine sosyal medyada "YGS soruları sınavdan önce mi ele geçirildi?" yorumları yapıldı. ÖSYM Başkanlığı, soruların sosyal medyaya düşmesi üzerine kriz masasını topladı.


SORULAR SIZDI MI?
YGS sınavının ardından ÖSYM, sınavda çıkan 160 sorunun sadece 32'sini resmi internet sitesi üzerinden yayımladı. Ancak bir süre sonra bilinmeyen bir kaynaktan bazı sorular internete yüklendi. Sınava giren Twitter kullanıcıları tüm soruların sosyal medyada yayımlandığı yönünde mesajlar paylaştı; ancak internete sadece matematik ve sosyal bilimler testlerinden bazı soruların görüntüsü düştü. Bunun üzerine sosyal medyada "YGS soruları sınavdan önce mi ele geçirildi?" yorumları yapıldı. ÖSYM Başkanlığı, soruların sosyal medyaya düşmesi üzerine kriz masasını topladı.


Önceki akşam yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
"İHTİMAL DIŞI"
"2015-YGS ile ilgili olarak bugün sosyal medya üzerinden paylaşılan soru kitapçığı sayfasına ait görüntü, sınavdan çıkan bir adayın sınav kurallarına aykırı olarak sınav sonrasında sınav salonundan çıkardığı bir kitapçık veya kitapçıktan koparmak suretiyle dışarı taşıdığı bir bölümüne aittir. Söz konusu sayfa görüntüsünün sınav öncesi ve sınav sırasında alınmış olması ihtimal dışıdır. Sınav herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan hak ve adalet ölçüsünde güvenle tamamlanmıştır. Soru kitapçığını veya bir bölümünü sınav binasından alıp giderek sınav sonrasında sosyal medya üzerinden söz konusu sayfanın görüntüsünü paylaşan aday tespit edilir edilmez hakkında gerekli adli işlem başlatılacaktır. Adayların ve kamuoyunun endişesine yol açacak herhangi bir durum söz konusu olmayıp sınav sonuçlarının en hızlı biçimde açıklanması için yoğun bir çalışma devam etmektedir."


(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...