Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Avcı'dan TEOG açıklaması

/ Kaynak: İHA
Bakan Avcı'dan TEOG açıklaması

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Avcı, TEOG Sınavına ilişkin "Sınav güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir olay yaşanmadan iki gün içerisinde tamamlanmış oldu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Sayın Hakubun Shimomura'nın eğitime ilişkin düzenlenen ortak basın açıklamasında gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin TEOG Sınavlarının tamamlandığı hatırlatarak, sınav güvenliğiyle ilgili basına yansıyan haberlerin sorulması üzerine Bakan Avcı, "Yurt içinde 970 merkezde 18 bin 349 okulda sınav yaptık. Yurt dışında da 8 ülkede 16 merkezde ve toplam 1 milyon 282 bin 512 öğrencimiz bu sınavlara katıldı. Sınav güvenliğini herhangi bir şekilde sınav güvenliğini tehlikeye atacak herhangi bir olay yaşanmadan iki gün içerisinde tamamlanmış oldu. Basına yansıyan Ordu'da bir sınav sandığının iki kilitli oluyor bunlar bir kilidinin kırık olduğuna ilişkin ve bundan türetilen bir takım spekülasyonlara ilişkin bakanlığımız zaten gerekli açıklamayı yaptı. Sınav kutuları iki kilitli oluyor o da yetmezse zaten içerisinde üç katlı ayrıca güvenlik tedbiri var. Tutanaklarla da tespit edildi. Bunlardan bir kilidinin taşınma esnasında bazen sürtülme esnasında kırılma olmasının sınav güvenliğini tehlikeye atacak bir girişim olmadığı tespit edildi. Orada bir sorun yok. Bir başka yerde bir öğretmenimiz galiba cep telefonuyla sınav bitmeden soruların fotoğrafını çekip dışarıya servis ederken görülmüş onunla ilgili soruşturma yapılıyor. Velilerle ilgili de gerekli soruşturma yapılıyor. Ama bunların hiçbiri sınav güvenliğini ve soru güvenliğini ve cevap güvenliğini tehlikeye atacak girişimler olarak görünmüyor. Yapanlarla ilgili olarak da ayrıca sınav güvenliğini tehlikeye atmamış olsa bile bu tür uygulamalarla ilgili soruşturmalarımızı da sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
"YÜKSEKOVA'DA BİR İKİ SORULARI GÖTÜREN TAŞITLARA YÖNELİK GİRİŞİMLER OLMUŞ AMA BUNLAR EMNİYET GÜÇLERİMİZ TARAFINDAN BERTARAF EDİLEREK SORULAR OKULLARINA GÜVENLİK İÇERİSİNDE ULAŞTIRILMIŞTIR"
Sınavda görev alan öğretmenlere ve güvenlik güçlerine de teşekkür eden Avcı, şunları kaydetti:
"Bazı yerlerde soruların merkezlere ulaştırılması, okullara ulaştırılmasına engellemeye yönelik bazı terörist girişimler olacağına dair istihbarat alındığı andan itibaren fevkalade duyarlı ve profesyonel müdahalelerle buna fırsat vermediler. Bütün güvenlik güçlerimize, jandarmamıza, bölgelerdeki sorumlu komutanlara, emniyet amirlerimize, polislerimize tabi okullardaki düzeni sağlayan öğretmenlerimize, velilerimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Bu sınavlar gerçekten bu ölçekte dünyada yapılan nadir sınavlardandır. Böylesine sorunsuz bir şekilde sonuçlanmış olması da bir Türkiye başarısıdır. Yüksekova'da bir iki soruları götüren taşıtlara yönelik girişimler olmuş ama bunlar emniyet güçlerimiz tarafından bertaraf edilerek sorular okullarına güvenlik içerisinde ulaştırılmıştır."

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...