Öğretmen atama sonuçları açıklandı (MEB- Atama Sonuçları Öğren)

Öğretmen atama sonuçları açıklandı (MEB- Atama Sonuçları Öğren)

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 37 bin öğretmen atamasını yapıldı. Öğretmen atama sonuçları tıkla öğren

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 37 bin öğretmen atamasını yapıldı. Öğretmen atama sonuçları tıkla öğren..  Başvurular gibi atama işlemleri de elektronik ortamda yapıldı. Ancak sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenlerinin ataması için “yargı” kararı beklenecek.İlk atama kapsamında 36 bin 512, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama kapsamında 371, milli sporcu ataması kapsamında ise 117 öğretmenin ataması yapılacak. İlk kez ataması yapılacakların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor.En fazla atama yapılacak 10 branş arasında sınıf öğretmenliği 4 bin 189 ile ilk sırada yer alıyor. Bunu İngilizce 3 bin 964, din kültürü ve ahlak bilgisi 3 bin 819, ilköğretim matematik 2 bin 574, okul öncesi öğretim 2 bin 90, Türkçe bin 974, özel eğitim bin 593, fen bilimleri-fen ve teknoloji bin 535, rehberlik bin 440, matematik ise bin 334 sayısı ile takip etti.


ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLA 


İKİ BRANŞ YARGI KARARI BEKLEYECEK
Ancak 988 kadro ayrılan sosyal bilgiler ile 321 atama yapılacak coğrafya öğretmenlerinin atamaları yapılmayacak. Zaten bu öğretmenler başvuru da yapamadı. Çünkü geçtiğimiz 12 Temmuz'da ve sonuçları 28 Temmuz'da açıklanan KPSS'de Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde (ÖABT) yer alan sorularda hata olduğu gerekçesiyle eğitimciler soruların iptali istemiyle yargıya gitti. Dava sonuçlanmadığı için bu öğretmenlerin puanları daha hesaplanmadı. İki branşta toplam 1309 öğretmen atanmak için “yargı” kararını bekleyecek.


Öğretmen olmak için vereceğiniz en kritik karar lise sıralarında alınır. Ortaokuldan sonra liseye geçen öğrenciler, 9. sınıftan sonra alan seçimi yaparlar. Eğer ileride öğretmen olmak istiyorsanız ne öğretmeni olmak istediğinizi aklınızda netleştirmiş olmanız gerekir. 10. sınıfa geçtiğinizde Sayısal(Fen Bilimleri), Eşit Ağırlık (Türkçe-Matematik) ve Sözel(Sosyal Bilimler) alanlarından birini seçmek durumundasınız. Haliyle seçtiğiniz alan doğrultusunda 10. ,11. ve 12. sınıflarda göreceğiniz dersler de farklılık gösterecektir.  Örneğin matematik öğretmeni olmak isteyen bir kişi sayısal alanı seçmelidir; aynı şekilde sınıf öğretmeni(ilkokul) olmak isteyen kişiler eşit ağırlık alanını seçmelidir. Hangi branşta öğretmen olmak istiyorsanız o branşın hangi alanda olduğunu öğrenip ona göre, 10. sınıftaki alan seçimini yapmanız gerekir.


12. sınıf bittikten sonra üniversite sınavlarına(YGS ve LYS ) girmeniz gerekmekte. Öğretmenlik fakülteleri 4 yıllık üniversite bölümleri olduğu için hem YGS'ye hem de LYS'ye girip yeterli puanı almak gerekiyor. Birçok üniversitenin çeşitli branşlarda öğretmenlik kontenjanları vardır. Sizler üniversite sınavına giren yüzbinlerce aday ile yarışmak zorundasınız. Eğer üniversite sınavlarından yeterli puanı alırsanız, üniversite tercihi yapmaya hak kazanırsınız. Puanınız doğrultusunda , öğretmenlik bölümünü okumak için böylece üniversiteye kaydınızı yapmış olursunuz. Eğer lise öğretmenliği kazanmışsanız 5 yıl , ortaokul ya da ilkokul öğretmenliği kazanmışsanız 4 yıl üniversite okuyacaksınız. Üniversiteyi başarıyla bitirdikten sonra en zor aşamalardan ikincisi geliyor : KPSS (Kamu personel Seçme Sınavı)


Üniversite sınavını kazanmak ve üniversiteyi bitirip öğretmenlik diploması almakla her şey bitmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olmak için üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS'ye girmek gerekir. Her öğretmen adayı kendi branşı doğrultusunda KPSS'ye girer , iyi puan almaya çalışır. Eğer MEB, sizin mezun olduğunuz branştan o yıl öğretmen alımı yapacak olursa, almış olduğunuz KPSS puanıyla bu atamalara başvuru yaparsınız. Milli Eğitim Bakanlığı alacağı öğretmen sayısı dahilinde, en yüksek puanlı öğretmen adaylarını seçer. Atanamayanlar ise, bir sonraki yıl KPSS'ye girmek üzere tekrar hazırlanmaya başlarlar.
Evet sevgili öğrenciler, gördüğünüz üzere öğretmen olmak o kadar da kolay bir iş değil. Günümüzde, üniversiteyi bitirip atanmak için bekleyen öğretmen sayısı 150 binin üzerindedir. Bu kadar kişi her yıl, tekrar tekrar KPSS'ye girerek atanmak için yeterli puanı almaya çalışıyorlar. Biz size , öğretmen nasıl olunur , sorusunu yanıtladık. Öğretmen olmaya karar vermek ya da vermemek sizin elinizde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...