374 dershaneden kurs başvurusu

374 dershaneden kurs başvurusu

EĞİTİM Haberleri

Özel eğitim kursu olabilmek maksadıyla başvuruda bulunan 374 dershanenin en geç yılın sonuna kadar programlarını onaylatıp eğitime başlamaları gerekiyor

Gökhan KAYA

Bugüne kadar özel okula dönüşmemek için ısrar eden ve 1 Eylül 2015 tarihi itibariyle eğitim sisteminde hiçbir karşılığı kalmayan dershaneler 'özel öğretim kursu' olmak için sıraya girdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin kapatılmasının ardından özel okula veya temel liseye dönüşmeyen kurumlara 'özel öğretim kursu' açma hakkı tanımıştı. Bu hakkın tanınmasının hemen ardından 374 dershanenin, özel öğretim kursu olmak için başvurduğu belirlendi. Sadece 3 dersten kurs açabilen bu kurumların, en çok tercih ettiği dersler matematik, fizik ve kimya oldu. Kursların, en geç Aralık ayının sonuna kadar programlarını onaylatıp eğitime başlamaları gerekiyor.
Bu arada, özel öğretim kursu olmak için başvuran 374 dershanenin 225'i açmak istedikleri programları da belirledi. Kalan 149 kurum ise dönüşüme başvurduğunu ancak kurs vermek istediği üç dersi daha sonra açıklayacağınnı iletti. Öğrencileri sınava hazırlayacak üç dersli özel öğretim kursları, dershanelerden farklı özelliklere sahip olacak. Bu kurslarda Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe başlıkları altında 8 bilim grubunda ders verilecek. Kurslar yalnızca lise öğrencileri ve mezunlarına yönelik olacak. Liselere geçiş sınavı olan TEOG'a hazırlanan öğrenciler, bu kurslara değil etüt eğitim merkezlerine başvuracak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...