Danışman öğretmene 5 kıstas

Düzenleyen:
Danışman öğretmene 5 kıstas

EĞİTİM Haberleri

MEB, stajyer öğretmenlere üstatlık yapacak 30 bin eğitimciyi seçmek için düğmeye bastı. Danışmanlarda 10 yıl şartı aranacak

Gökhan Kaya ANKARA
M illi Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlikte usta-çırak ilişkisi başlatacak. Şubat ayında ataması yapılacak 30 bin yeni öğretmen için 6 ay ‘üstatlık’ yapacak 30 bin danışman öğretmen seçilecek. MEB, okullardaki 1 milyon öğretmen arasından en iyi 30 bin öğretmeni seçecek. Bakanlığın, ilk defa Şubat atamalarında uygulamaya geçireceği stajyer öğretmenlik programı için hazırlıklara başladı. Şubat ayında atanacak 30 bin öğretmen, atama sonrasında bir eğitim-öğretim süresi boyunca staj yapacak. Her stajyer öğretmene bir usta-üstad konumunda danışman öğretmen verilecek. Stajyer öğretmen, danışman öğretmeninin sınıfında haftanın 3 günü derslere girecek, öğrencilerle ilişkisini, ders yapma tekniklerini yerinde sınıfta takip edecek.  Stajyer öğretmen, haftanın 1 günü okul yönetiminde bir günü de ilçe milli eğitim müdürlüğünde bakanlığa ilişkin yürütülen işlemleri yerinde izleyecek. Eğitim-öğretim döneminin sonunda yaz tatili ya da sömestr tatilinde stajyer öğretmen ilk atamasının yapıldığı bölgelinin, ilin sosyo-kültürel özelliklerine dair eğitim alacak. Velilerle iletişim için bölgenin dilinde temel iletişim becerileri ve diğer kültürel özellikler öğretilecek. MEB, Stajyer öğretmenlerin emanet edileceği 30 bin danışman öğretmen seçimine ise başladı. Bakanlıktan il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, danışman öğretmenlerin 8 Ocak 2016’ya kadar belirlemesi istendi.

İŞTE ÜSTAT ÖĞRETMEN KRİTERLERİ

¥ En az 10 yıl öğretmenlik şartı
¥ Ulusal veya uluslararası projelerde görev almak
¥ Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım 
¥ İletişim beceresi ve temsil yeteneği güçlü 
¥ Mesleğine temayüz etmiş olmak

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...