İşte yeni okullar

Düzenleyen:
İşte yeni okullar

EĞİTİM Haberleri

Yeni yapılacak okullar, güvenli, ekonomik, estetik, konforlu,hijyenik ve erişilebilir olacak.

Gökhan Kaya ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sisteminde büyük bir adım atıyor. Bu kapsamda öğrenci ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmak için 20 yeni okul mimarisi hazırlandı. Her öğrenim seviyesi için ayrı ayrı projeler hazırlayan Bakanlık, 8,12,16, 24 ve 32 derslikli ilkokul, ortaokul ve liselerin nasıl bir mimaride olması gerektiğini belirledi. 
Yeni eğitim yapıları güvenli, ekonomik, estetik, konforlu, enerji tasarrufu sağlayan, hijyenik ve herkes için erişilebilir olacak. Eğitim yapılarının farklı iklim bölgelerinde uygulanacağı düşünülerek alternatif malzeme önerileriyle, alternatif cepheler de tasarlandı. Engelli öğrenciler için okullarda ve okul bahçelerinde özel tedbirler alındı. Yapılacak sosyal aktivite alanları ile eğitimin yanı sıra stresten uzak bireyler yetiştirilmesi sağlanacak.

İşte yeni okullar

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...