Bir YGS daha geride kaldı

Düzenleyen:
Bir YGS daha geride kaldı

EĞİTİM Haberleri

Üniversiteye girişte birinci aşama olan ve Türkiye ile KKTC’de 117 bin salonda yapılan YGS sınavı ilginçliklerle geçti. Sonuçlar 25 Mart’ta açıklanacak, adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Öğrenciler YGS sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenecek.

Bir YGS daha geride kaldı

Aile boyu girdiler

Gaziantepli 43 yaşındaki Cemal Yılmaz, oğlu ve kızı ile aynı sınavda ter döktü. Daha önce 3 üniversite bitiren, bir tanesini de yarım bırakmak zorunda kalan Yılmaz hedefinin 5’inci üniversiteyi bitirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Çocuklarımla birlikte sınava girdim. Çocuklarımla şu an aynı duyguları hissediyor olmam çok güzel. İnşallah ileriki zamanlarda eşimi de üniversiteli yapmak istiyorum” dedi. Meryem Yılmaz, babası kadar azimli olmayı çok istediğini söylerken, Ahmet Yılmaz da şu an zaten üniversitede okumakta olduğunu, sınavın stresli geçmediğini ifade etti. 

Yaşlıların sınavı

Dün yapılan YGS sınavına özellikle yaşlıların ilgisi büyük oldu. Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 73 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Burhan Sevilcan da kendi gibi matematik öğretmeni olan kızı Hande Özsümer ile birlikte Turgutlu Anadolu Lisesi’nde YGS’ye girdi. Burhan Sevilcan, “Sınav pek zorlamadı da prostat zorladı” diye konuştu.  

Bir YGS daha geride kaldı

İmdadına polisler yetişti  

Karabük’te burnundaki pirsing ile sınava girmeye çalışan Büşranur Yeşiltaş, sınava alınmayınca imdadına polisler yetişti. Burnundaki pirsingi çıkaramayan genç kız, sınava girememe korkusuyla gözyaşlarına boğuldu. Karabük İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever’in talimatıyla hastaneye götürülen kız, pirsingin çıkarılmasının ardından tekrar polis otosuna bindirilerek sınav yerine yetiştirildi. 

En uzun kız da ŞANSINIDENEDİ

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde yaşayan ve 2.13 metrelik boyuyla “dünyanın 18 yaş altı en uzun boylu kızı” olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi, YGS heyecanı yaşadı. Gelgi, gerekli izinleri aldıktan sonra yatak üzerinde soruları cevapladı.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...