Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'in destekleme ve yetiştirme kursu başvuruları başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MEB'in destekleme ve yetiştirme kursu başvuruları başladı

EĞİTİM Haberleri  / AA

MEB tarafından öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmesi, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması için başlatılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakalığınca (MEB), öğrencilerin yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmesi, akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması için başlatılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın yaz dönemi başvuruları 12 Haziran'a kadar yapılacak.

MEB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2. Dönem uygulamasının tamamlanmasının ardından 20 Haziran tarihi itibarıyla yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları başlatılacak. Kurs kayıtları, 12 Haziran pazar gününe kadar devam edecek.

Öğrenciler, başvurular için gitmek istedikleri kurs merkezi ve kurs almak istedikleri derslere ilişkin e-kurs modülü üzerinden tercihte bulunacak.

Yaz kurslarında öğrencilerin tatillerini geçirecekleri yerlerde kurs almalarına imkan sağlayacak düzenlemeler de yapıldı. Bu düzenlemeye göre, öğrenciler, kurs almak istedikleri il, ilçe ve okulu e-kurs modülü üzerinden seçerek, kurs almak istedikleri dersleri, öğretmeni ve okulu belirleyebilecek.

"Öğrenciler istedikleri yerde kursa gidebilecek"

Bu yılki yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kurslarında, öğrencilerin yer değiştirecekleri hesap edilerek il-ilçe sınırlaması kaldırıldı ve ara sınıflar için uygulanan üç ders sınırlaması ise beşe çıkarıldı.

Ayrıca, bu yıldan itibaren ders odaklı kurs uygulamasına geçilirken, 5,6,7,9,10 ve 11. sınıf öğrencileri hazırlık mahiyetinde bir üst sınıftan ders alabilecek.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...