KYK yurt başvuruları başladı / KYK kredi ve burs başvuru şartları neler?

Düzenleyen:
KYK yurt başvuruları başladı / KYK kredi ve burs başvuru şartları neler?

EĞİTİM Haberleri

Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. KYK yurt başvurularının başlamasının ardından merak edilen konuların başında KYK yurt başvurusu nasıl yapılır sorusu gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlarda barınmak isteyen üniversite öğrencileri için başvuru süreci başladı. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününe kadar yapılabilecek. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular başladı. Peki KYK yurt başvuruları için şartlar neler?

KYK YURT BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?
Bir üniversite programına yerleşen öğrencilerin barınma ihtiyacı için başvuracağı KYK yurt işlemleri, bugün kullanıma açıldı.

KYK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, 22 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecek. Bunun için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin nüfus cüzdanları ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor.

BAŞVURULAR ÜCRETSİZ YAPILIYOR

Hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi, "kyk.gsb.gov.tr" internet sitesindeki "Başvuru Kılavuzu"ndan edinilebilecek. Başvuru sırasında, 2016-ÖSYS ile örgün yüksek öğrenim programına kayıt yaptıran öğrencilerin "ÖSYM", 30 Haziran 2016 ve öncesinde bir örgün yüksek öğrenim programına kayıtlı olan öğrencilerin ise "ARASINIF" kutucuğunu işaretlemesi önem taşıyor.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek. Başvuru sonuçları, yapılacak değerlendirmeler neticesinde "kyk.gsb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da başvuruların başladığını sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından duyurdu.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun da yönlendireceği E-Devlet üzerinden yapılabilecek başvurular için, adayların öncelikle bir E-Devlet şifresine ihtiyaçları olacaktır.

KYK E-DEVLET GİRİŞİ

*Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak E-Devlet şifrenizle giriş yapacağınız sistem üzerinden yurt başvuru sayfası karşınıza gelecek. Bu sayfada aşağıda bizim de belirttiğimiz uyarılarla karşılaşacaksınız. Bu uyarıları okuduktan sonra aşağıdaki "Kabul ediyorum"u işaretleyip, "Devam et" butonuna tıklayınız.
*Ardından açılacak olan kimlik bilgilerinizin yer aldığı sayfayı teyit ettikten sonra yeniden "Devam et" butonunu tıklayınız. Eğer burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız, aynı sayfada yer alan "Kimlik bilgilerim" linkine tıklayarak düzeltme talebinde bulununuz.
*Bundan sonraki adımlarda ise, Öğrenim Bilgileri, Bilgilendirme Mesajı, Adres Bilgileri, Özel Durum Bilgileri, Aile Bilgileri, Önizleme, İşlem Sonuç gibi bilgiler sırasıyla sizden talep edilecek. Bu bilgileri de sisteme girdikten sonra yurt başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.
YURT BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLMEYECEK ÖĞRENCİLER
1.Örgün Eğitime kaydı olmayan öğrenciler, 
2.Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından "Süresiz çıkarma cezası" veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almış öğrenciler, 
3.Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışan öğrenciler, 
4.Sabıka kaydı bulunan öğrenciler (Taksirli suçlar hariç), 
5.Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler, 
6.Ailesinin ikametgâhı okulun bulunduğu belediye sınırları içerisinde bulunan öğrenciler (İstisnalar için TIKLAYINIZ).
BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 
1.Başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyip kavradıktan sonra cevaplayınız. 
2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan yurda girmenizi engelleyeceğinden bildirimlerinizi gerçeğe uygun yapınız. 
3.Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız. 
4.Bekârsanız anne ve/veya babanızın, evli iseniz kendinizin ve/veya eşinizin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgileri tam ve doğru olarak giriniz. 
5.Başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...