Burs rekortmeni üniversite: Yakın Doğu

Düzenleyen:
Burs rekortmeni üniversite: Yakın Doğu

EĞİTİM Haberleri

Yakın Doğu Üniversitesi yenilikçi eğitim modeli, akademik başarısı, sportif faaliyetleri, çeşitli burs ve ekonomik paket seçenekleriyle Kıbrıs’ın en çok tercih edilen üniversitesi...

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Kıbrıs'ın en büyük, en donanımlı ve en kapsamlı eğitim kurumu... Aynı zamanda Akdeniz'in eğitim, bilim ve kültür merkezi. Üniversite yenilikçi eğitim modelinin yanında; robotik teknolojisi, yeşil enerji, giyilebilir sağlık ürünleri, yapay damar ve kulak gibi çalışmalarıyla bilime eşsiz katkılar yaparak sadece kendi coğrafyasında değil, tüm dünyada dikkatleri üzerinde topluyor. Son olarak Kıbrıs’ın ilk yerli otomobili olan GÜNSEL’i üretti. Elektrikle çalışan GÜNSEL’in yakın zamanda seri üretimine geçilecek.  
16 fakülte, 4 Meslek Yüksek Okulu ve 2 yüksekokula bağlı 188 bölümde; 118 ülkeden gelen 30.000 bin öğrencisiyle uluslararası kimlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden üniversitenin üyesi olduğu ulusal ve uluslararası kuruluş sayısı ise 118. 
1.152 ÖĞRENCİYE TAM BURS
2015 ve 2016 ÖSYM verilerine göre; YDÜ Kıbrıs’ın en çok tercih edilen üniversitesi. “Burs rekortmeni” üniversite ÖSYM bursları kapsamında 1.152 öğrenciye tam burs sağlıyor. Bu yıl  %75 burs, %50 burs ve %25 burs verdiği öğrenci sayısını da artıran Yakın Doğu Üniversitesi, burs seçeneklerine “Tercih Bursu”nu da ekledi. Üniversite, toplam 139 bölümde, ağırlıklı olarak 1. ve 2. tercihe burs veriyor. Tercih Bursu verdiği 111 bölümünde aynı zamanda ÖSYM bursu da var. Bu bölümler için ÖSYM Bursu + Tercih Bursu avantajı söz konusu. Yakın Doğu Üniversitesi’nde Tercih Bursları, bölümlere ve tercih sıralarına göre; %10 ile %50 arasında değişiyor. Sporcu Bursu ile Kardeş İndirimi gibi öğrencilerin çeşitli burs imkânları sunan Yakın Doğu Üniversitesi’nde yurt, yemek ve öğrenimi kapsayan "Ekonomik Paket" seçenekleri de bulunuyor. 
5.600 TL’DEN BAŞLIYOR
Yakın Doğu Üniversitesi’nde öğrenim ücretleri 5 bin 600 TL ile 51 bin TL (Tıp Fakültesi öğrenim ücreti) arasında değişiyor. %50 burs seçeneği ile Tıp Fakültesi’nin yıllık öğrenim ücreti 25 bin 500 TL’ye kadar düşüyor. Üniversitenin, öğrenciler ve velileri tarafından sıkça tercih edilen “Ekonomik Paket”leri ise 10 bin 200 TL’den 
başlıyor.   
7/24 ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ 
Yakın Doğu Üniversitesi öğrencileri, “Dünya Tıp Fakülteleri Listesi”ne girme başarısı gösteren YDÜ Tıp Fakültesi’nin hastanesinden ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyor. Üniversitenin TC vatandaşı olan SGK’lı tüm 
öğrencileri, YDÜ Hastanesi’ndeki tıbbi birimlerinden 7/24 saat faydalanabiliyor. 

ŞAMPİYONLAR YAKIN DOĞU'DAN

Rekor kırdılar!

Lefkoşa'da yer alan Yakın Doğu Üniversitesi dünyadaki başarılı örnekleri gibi dinamik ve canlı bir kampüs üniversitesi. Kültür-sanat ve spor etkinlikleri ile kampüse her zaman bir festival havası esiyor. Üniversitenin, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden kadın basketbol takımı iddialı; daha ikinci senesinde 3 büyük kupanın sahibi oldu. Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı bu sezon Türkiye Kupası, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde finalde Fenerbahçe’yi mağlup ederek Şampiyonluk Kupası’nı müzesine götürdü. Üniversite ayrıca 2016-2017 sezonunda futbol hariç bütün branşlarda 61 şampiyonluk elde ederek bir rekora daha imza attı.  

Burs rekortmeni üniversite: Yakın Doğu

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...