Engelli öğrencilere “YGS” müjdesi

Düzenleyen:
Engelli öğrencilere  “YGS” müjdesi

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) engelli öğrencilerin özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru için gerekli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanının, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) engelli öğrencilerin özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlara başvuru için gerekli olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanının, sınavın yapıldığı yıl dâhil 2 yıl süreyle geçerli olmasına karar verildi. YGS’den 100 puan ve üzeri alan ancak bu sene özel yetenek sınavıyla herhangi bir programa yerleşemeyen engelli öğrenciler, 2018’de YGS sınavına girmeden yetenek imtihanına başvurabilecek. Öte yandan, yetkililer yeni YÖK olarak engelli öğrencilere “engelsiz eğitim”in önünü açmaya çalıştıklarını, mevzuat altyapısı olmasına rağmen engelsiz erişim konusunda hâlen uygulamada büyük sıkıntıların yaşandığını belirtti. YÖK yetkilileri, üniversitelerin yapılarını ve programlarını engelli öğrencilerin eğitimini sağlamak üzere şekillendirilmesini özendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, kendilerini engelli öğrencilerin velisi olarak kabul ettiklerini, iyileştirme çalışmalarının devam edeceğini aktardı. 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...