Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaçalin: İmla kılavuzunu kaldıracağız

Düzenleyen:
Kaçalin: İmla kılavuzunu kaldıracağız

EĞİTİM Haberleri

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, imla kılavuzu ile ilgili önümüzdeki süreçte yapmayı düşündükleri uygulamaya yönelik “İmla kılavuzunu kaldıracağız". dedi

Mahmut Özay

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, imla kılavuzu ile ilgili önümüzdeki süreçte yapmayı düşündükleri uygulamaya yönelik “İmla kılavuzunu kaldıracağız. İmla kılavuzunun önündeki bilgileri sözlüğe koyacağız” dedi. Kaçalin, yaptığı açıklamada daha önce 1998 ve 2012’de güncellenen ilkokul sözlüğünü bu sene de yeniden gözden geçirerek, güncellediklerini belirtti. TDK Başkanı Kaçalin “İmla kılavuzumuzu revize edip baskıya verdik. Bu günlerde bize matbaadan gelir. Sözlüğümüzde 12 bin kelime, günlük hayatta kullanılan bilgiler var” dedi. Kaçalin, imla kılavuzunun bir anda değil, süreç içerisinde kaldırılmasının planlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: Bir de imla kılavuzu dolayısıyla çocuklar kitaba el sürüyor, bu yönü de var. Kâğıda el sürmek başka bir şey. Onun için şu aşamada bastık, bir süre de basacağız. Kitapla yüzleşmek imla kılavuzuyla oluyorsa, imla kılavuzu iyidir. Yoksa imla kılavuzu artık miadını doldurmuş bir iştir. O bilgi sözlükte oluyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...