HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kredi tahsis ücreti yargıya taşınacak

Kaynak:
Kredi tahsis ücreti yargıya taşınacak

Ekonomi Haberleri  / 

Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının "mutasyona uğrayıp", biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirtti.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının "mutasyona uğrayıp", biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirtti. Bu bedelin "tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği" iddiasıyla Danıştay'da dava açacaklarını söyleyen Ağaoğlu, "BDDK'nın 3 Ekim'de yürürlüğe giren düzenlemesiyle tüketiciden bedel alınmaya devam ediliyor. Yine tüketiciyi mağdur eden bir durum söz konusu. Örneğin bir tüketici 100 bin liralık konut kredisi kullandı. Tahsis ücreti 500 lira!.. Yönetmelik bu haliyle tüketiciyi korumaktan uzak kaldı. Derneğimizin hukuk komisyonu gerekli çalışmaları yürütüyor" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...