Paşabahçe'nin % 15.4'ü yabancı şirketin oldu

Paşabahçe'nin % 15.4'ü yabancı şirketin oldu

Ekonomi Haberleri

Şişecam, portföyündeki Paşabahçe hisselerinin yüzde 15.44'ünü 125 milyon avro fiyatla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na sattı

Cam ambalaj, ev eşyası, cam elyafı, soda ve krom bileşiklerini kapsayan alanlarda üretim yapan Paşabahçe'nin yüzde 15.4'lük hissesi, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) satıldı. 1935 yılında kurulan, 20 bin çalışanı, 150 ülkeye ihracatı ve 3.1 milyar doları aşan satış geliri ve 13 ülkede üretim faaliyeti bulunan Şişecam, üretim kapasitesi açısından cam ev eşyasında Avrupa'nın ikinci, dünyanın üçüncü ve düz camda ise Avrupa'nın üçüncü şirketi konumunda bulunuyor. Hisse satışına ilişkin toplantıda yapılan açıklamaya göre Şişecam Topluluğu içerisinde yer alan Paşabahçe Cam'a ortak olan EBDR, yüzde 15.44 hisse için 125 milyon avro ödeyecek ve böylece Türkiye'de şimdiye kadar yaptığı en büyük öz sermaye yatırımını gerçekleştirmiş olacak. Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, şirketin 2020 vizyonu doğrultusunda dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefinde bulunduğunu, bu çerçevede dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından EBRD ile önemli bir ortaklığa imza attıklarını söyledi. EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti de Londra'da imzalanacak ortaklık anlaşması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaparak "Çok iyi bilinen ve saygıdeğer bir Türk şirketi olan Paşabahçe Cam'a ortak olarak Şişecam Topluluğu ile güçlerimizi birleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu işbirliğiyle zaten güçlü olan Paşabahçe Cam daha da güçlenecektir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...