Şimşek açıkladı: Üç çevreci uygulamaya vergi teşviki

Şimşek açıkladı: Üç çevreci uygulamaya vergi teşviki

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı, "Binalardaki ısı yalıtımı, elektrik tüketiminde cimri beyaz eşyalar ve karbondioksit salınımı düşük olan araçlar teşvik edilecek" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 3 çevreci uygulamaya önemli teşvikler vereceklerini belirterek, herkesi teşviklerden yararlanmaya davet etti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada birçok çevreci düzenlemeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Bakan Şimşek, "Bu çerçevede sonuçlandırmayı ümit ettiğimiz üç önemli düzenleme bulunmaktadır. İlki binalardaki ısı yalıtımının teşvik edilmesidir. İkincisi elektrik tüketiminde cimri beyaz eşyaların kullanılmasının yaygınlaştırılmasıdır. Üçüncüsü ise karbondioksit salınımı düşük olan araçların vergisel açıdan teşvik edilmedir" dedi. Bu arada Şimşek, 21 Kasım 2014 tarihi itibariyle 2/B taşınmazlarının satışından 3.2 milyar Türk lirası tahsil edildiğini açıkladı. İlgili Kanun kapsamında geçen hafta itibariyle 708 bin kişi satın alma başvurusunda bulundu. nbsp;
Cenk Esen ANKARA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...