Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Benzin ve motorinde büyük indirim!

Benzin ve motorinde büyük indirim!

Ekonomi Haberleri

Yurt içinde de yarından itibaren geçerli olmak üzere 95 oktan kurşunsuz benzinin litresine 14 kuruş, motorinin litresine ise 15 kuruş indirim geldi.

Benzin ve motorinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere indirime gidildi. 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 14 kuruş düşerken, motorinin litresi 15 kuruş ucuzladı. nbsp;Dünya'nın haberine göre, bu indirimden sonra İstanbul ve Ankara'da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.59 TL'den 4.46 TL seviyelerine düştü. Motorin ise, İstanbul'da 4.09 TL seviyelerinden 3.94 TL seviyelerine gerilerken, Ankara'da 4.12 seviyelerinden 3,97 TL seviyelerinde indi.

Petrol yüzde 32 düştü, benzindeki indirim yüzde 14'ün altında
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi azaltacağına yönelik beklentilere rağmen, başta Asya olmak üzere küresel ekonomideki yavaşlamanın etkisiyle petrol fiyatlarındaki düşüş beş aydır sürüyor. Bu süre zarfında, petroldeki düşüş yüzde 32'yi ageçerken, Türkiye'de kurşunsuz benzindeki dolar bazındaki indirim yüzde 14'ün dahi altında kalıyor. Küresel emtia piyasalarında, Türkiye'nin de fiyatlamada temel aldığı Brent petrolünün fiyatı 78.00 dolara kadar gerilerken, ABD hafif petrolünün fiyatı da 75.00 doların da altına inerek, 74.05 doları gördü. Bu veriler ile, geçen Haziran ayında 115 dolardan işlem gören Brent petrolündeki yaklaşık beş aylık düşüş yüzde 32.2'yi buldu. Buna karşılık, Türkiye'de 20 Haziran'da litresi 5.12 lira olan kurşunsuz benzinin litre fiyatındaki lira bazındaki indirim yüzde 10.74 düzeyinde kaldı. Bigpara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...