Katar'dan, Afşin-Elbistan'a yatırım planı

/ Kaynak: AA
Katar'dan, Afşin-Elbistan'a yatırım planı

Ekonomi Haberleri  / AA

Katar sermayeli Nebras Enerji'nin, Afşin Elbistan Termik Santrali Projesi'ne 14 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı bildirildi.

Katar'da yayınlanan Şark Gazetesi'nde yer alan habere göre Nebras Enerji CEO'su Halid Muhammed Culu, Türk hükümeti ile Katar ve uluslararası yatırımcılar arasında adı geçen proje için müzakerelerin sürdüğünü bildirdi.
Culu, bu alandaki projelerin yatırım ve büyüklük cinsinden en büyüğü olduğu için önem arz ettiğini, projenin, üzerinde onlarca yıl çalışılması gereken uzun soluklu bir proje olduğunu kaydetti.
Haberde Culu'nun, "Nebras, Katar Holding ve bu alanda tecrübesi bulunan bazı ortaklar, uluslararası bankalarla bu projeyi finanse etmek üzere çalışma ve müzakerelere başladı" ifadelerine yer verildi.
Nebras Enerji, Katar'ın yurt dışında enerji yatırımları yapması için geçen yıl aralık ayında, Katar Borsası'nda işlem gören KAHRAMAA'nın (Katar Elektrik ve Su İdaresi) yüzde 60'lık, yine devlete ait Katar Uluslararası Petrol ve Katar Holding'in yüzde 20'şerlik hissesiyle kurulmuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...