Vatandaş altınını bozduruyor

/ Kaynak: İHA
Vatandaş altınını bozduruyor

Ekonomi Haberleri  / İHA

Altın fiyatlarındaki artış vatandaşı kuyumculara yönlendirdi.

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, altın fiyatlarında yaşanan yükselişin bir haftadır devam ettiğini, yaşanan bu yükseliş sonucunda da vatandaşın altınlarını sattığını söyledi. Altın fiyatlarında yaşanan yükseliş elinde altın bulunan vatandaşı harekete geçirdi. Bu yükselişten yararlanmak isteyen vatandaşlar altınlarını nakde çevirmek için kuyumculara akın etti. Altın fiyatlarının son 5 ayın zirvesine çıkmasını fırsat olarak gören vatandaşlar ellerindeki altını bozdurarak işlerini halletmek istiyor. Vatandaşların altın fiyatlarını iyi takip ettiğini belirten Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Adnan Keskin, altının yükselmesi ile birlikte vatandaşın kuyumculara akın ettiğini vurguladı.

"VATANDAŞ FİYATLARI TAKİP EDİYOR"
Bir haftadır vatandaşın satış yönünde hareketlendiğini ifade eden Keskin, "Altın son 5-6 ayın en yüksek rakamlarına ulaştı. Bu durumu göz önünde bulunduran ve elinde altın olan vatandaşlarımızda altınlarını bozduruyor. Vatandaş fiyat takibini çok iyi yapıyor, fiyatların bu denli yükseldiği günlerde ellerindeki mevcut altınlarını bozdurarak işlerini halletmeyi borçlarını ödemeyi planlıyor. Vatandaşlar bu gibi durumlarda kuyumcular ile iyi paslaşıyor" dedi.
Kuyumcuların bugünlerde satış yapmak yerine altın alarak bozdurduğunun altını çizen Keskin, "Kuyumcularımız bu günlerde satış yapamıyor, altın bozdurma işlemi daha ağırlıklı gerçekleşiyor. Kuyumcular bu denli nakit sağlanmasında zorluk yaşasalar bile, bir iki gün erteleyerek vatandaşın parasını ödüyor. Nakde çok sıkışıldığı zaman da İstanbul'dan nakit akışı sağlanıyor" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...