İlk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu

İlk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu

Ekonomi Haberleri

Vartaş'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi

Deprem ve afet riski taşıyan yaklaşık 7 milyon yapının sağlıklı ve çağdaş hale getirilmesini hedefleyen 'Kentsel Dönüşüm'de önemli bir gelişme yaşandı. Dönüşümün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe'de, nbsp;ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu. Fikirtepe'deki en büyük proje olan Vartaş'a ait Renovia İstanbul'un yükseleceği arazide anlaşmaya yanaşmayan son 2 parseldeki 5 hak sahibine mahkemenin belirlediği kamulaştırma bedeli ödendi. Böylece Türkiye'de Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamındaki 3'te 2 çoğunluk maddesine göre ilk kamulaştırma tamamlanmış oldu. Kentsel Dönüşüm'ün Türkiye'nin milli meselesi olduğunu vurgulayan Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, "Mart 2011'den bu yana arazimizde inşaat yapabilmek için bekliyoruz. Bakanlar Kurulu 2013 yılı Mayıs ayında Fikirtepe'yi 'Riskli Alan' ilan etti. Tam 2 bin 500 kişiyle tek tek görüştük. 2/3 çoğunluktan çok daha fazla, yüzde 99'a varan imzayı uzun süre önce tamamladık. Fikirtepe'nin sembolü haline gelen 'Yalnız Ev'in hak sahipleri ile de Ağustos 2014'te anlaşmaya vardık. Ancak yüzde 1'i oluşturan son 2 parseldeki 5 hak sahibiyle bakanlığın arabuluculuk çabasına rağmen anlaşamadık. Nihayet mağdur olan 2 bin 800 hak sahibinin ve diğer projelerdeki on binlerce kişinin de yüzü gülecek."
Ekonomi Servisi



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...