Ambulans gelirken ışıklar yeşil yanacak

Ambulans gelirken ışıklar yeşil yanacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin 'Akıllı Kent' projesi, Karaman'dan başladı.

Gerçekleştirilen proje ile trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin bütün ihtiyaçları Akıllı Kent Operasyon Merkezi'nden yönetilecek. Bu merkez için kurulan çağrı merkezinin açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, sistemden vatandaşların büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Türk Telekom tarafından kurulan sistemle, ambulansın geçeceği yollarda trafik ışıklarının yeşile dönmesinden çöp toplanmasına, engelli hizmetine kadar her çalışma merkezden yönetilecek.
Türk Telekom CEO'su Rami Aslan da bu sistemin vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını, tasarruf etmesini sağlayacağını söyledi. Türk Telekom İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun'un verdiği bilgiye göre, kablolu ve kablosuz altyapı tek noktada toplanacak. Ambulans, itfaiye gibi araçlara çip takılacak. Bir yangın olduğunda, acil hasta uyarısı alındığında ambulans ya da itfaiyeyi sistem yönlendirecek. Bu araçların geçtiği yollarda trafik ışıkları yeşile dönecek. Işıklar havaya göre devreye girecek, çöp konteynerlerinin dolup dolmadığı, bitkilerin ne zaman sulanacağı, hangi otoparkın boş olduğu, hangi yolların daha açık olduğu da merkezden izlenecek. Kronik hastalar da yine bu sistemle, 250 kişinin istihdam edildiği bu merkezden izlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...