3G'den sonra en hızlı 4G'ye de talip oldular

3G'den sonra en hızlı 4G'ye de talip oldular

Ekonomi Haberleri

İlker Kuruöz: "3G'de A tipi bizdeydi. 4G'de de aynısının olmasını istiyoruz."

Ömer Temür BARCELONA
GSM operatörlerinin merakla beklediği 4G'de ihale süreci yarın başlıyor. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 4G ihale süreciyle ilgili yol haritasını İstanbul'da açıklayacak. Yeni dönemde Turkcell olarak 3G'de olduğu gibi 4G'de de en üstün kapasiteli lisansa talip olduklarını dile getiren Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, bunun için gerekli alt yapıya sahip olduklarını söyledi. nbsp;
İlker Kuruöz, mobil iletişim sektörünün nabzının attığı Mobil Dünya Kongresi (GSMA) öncesinde, Barcelona'da 4G ile ilgi önemli açıklamalarda bulundu. Sektörün geleceğine yön veren GSMA'in Yönetim Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden Kuruöz, 4G'ye geçişle 3G'de mümkün olmayan yeni bir mobil deneyim fırsatının doğacağını belirterek, "Türkiye için tam zamanı. 4G ile mobil geniş banttan ultra mobil banda geçeceğiz. Müşterilerimize eşsiz bir deneyim sunmak adına bütün imkanlarımızı seferber ettik. Bizi çok heyecanlandırıyor. 4G için uzun zamandır yatırım yapıyorduk. Fiber yatırımları yaptık. 4G'ye uyumlu T50'yi tüketiciyle buluşturduk. bu yıl içinde yeni modeller de gelecek. 4G'de en üst lisansa talibiz. 3G'de A tipi bizdeydi. 4G'de de aynısının olmasını istiyoruz" dedi. Turkcell olarak, "Henüz Türkiye için erken" tartışmalarının yapıldığı bir dönemde Türkiye'yi en iyi mobil genişbantla tanıştırdıklarını anlatan Kuruöz, "Bugün Turkcell şebekesinde kullanılan data miktarı, 3G lansmanı öncesine göre 200 kat arttı. Turkcell, 4G ile yeni ve farklı frekans bantlarının birlikte kullanımı ile çok daha yüksek hız, çok daha düşük gecikme süreleri sunacak. Her yer ofis; şirketler ve çalışanlar, işlerini her yerde ve kesintisiz yürütebilecek, ihtiyacı olan bilgilere ve dosyalara anında ulaşabilecek. Nesnelerin İnterneti (makineler arası iletişim) ve bulut bilişim, gerçek potansiyelini mobil ultra genişbant sayesinde gösterecek. Dosyaları indirmek yerine anında çevrimiçi ulaşılabilecek" diye konuştu.
Mobil Dünya Kongresi'ne İstanbul talip oldu
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Mobil Dünya Kongresi'nin Barcelona'ya bir haftalık getirisinin 450 milyon avro olduğunu belirterek, "Hedefimiz bu organizasyonu Türkiye'ye taşımak" dedi. Barcelona'da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Topçu, İTO olarak söz konusu organizasyona büyük önem verdiklerini, bu yıl üçüncü kez sektörü burada bir araya getirip ortak çalıştıklarını söyledi. Mobil Dünya Kongresi'nin 2018 yılına kadar Barcelona'da yapılacağını anımsatan Topçu, fuarın her 5 yılda bir yer değiştirdiğini, 2018 ve sonrasındaki dönemde fuarın Türkiye'de yapılmasını hedeflediklerini ifade etti. Fuarı organize eden Dünya GSM Birliği (GSMA) ile görüştükleri bilgisini veren Topçu, yetkililer ile yarın yine bir toplantı yapacaklarının altını çizdi. nbsp;Dursun Topçu, Mobil Dünya Kongresi'ni İstanbul Ticaret Merkezi'nin, şu an CNR Holding'in kullandığı yerlerde yapmayı planladıklarını aktararak, burada yeni bir inşaat projeleri olduğunu, kısa sürede 54 bin metrekarelik bir alanın inşasına başlayacaklarını kaydetti. Yeni alanların inşa edilmesiyle birlikte oradaki toplam alanının 200 bin metrekareye ulaşmasını planladıklarını anlatan Topçu, ortaya çok modern bir fuar alanının çıkacağını dile getirdi. Mobil Dünya Kongresi'nin Barcelona'da 98 bin metrekarelik bir kullanım alanında sergilendiği bilgisini veren Topçu, İstanbul'un söz konusu organizasyon için kademe kademe olarak Barcelona'nın 2 katı kadar alan sağlayabileceğinin altını çizdi.








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...