HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Devlet kiradan 254 milyon lira kazandı

Kaynak: AA
Devlet kiradan 254 milyon lira kazandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, geçen yıl lojman, sosyal tesis kira gelirleri ile ecrimisil hariç taşınmaz yönetiminden elde edilen kira geliri 253 milyon 723 bin lira oldu.


İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Hazine taşınmazlarının çeşitli amaçlar doğrultusunda kiraya verilmesi sonucu elde edilen gelirin 221 milyon 337 bin lira olması hedefleniyordu.


Rakamın daha yüksek çıkmasında öngörülen taşınmaz sayısından daha fazla taşınmaz için kiralama talebinde bulunulması ve bazı kiralamalarda kira bedellerinin peşin ödenmiş olması gösterildi.


Coğrafi Bilgi Sistemine (CBS) dahil edilen ve edilmesi öngörülen Hazine taşınmazlarının toplam sayısı ise 932 bin 723 adet oldu.


Aynı dönemde Hazine taşınmazlarının idarenin izni dışında işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, idare tarafından elde edilen toplam geliri gösteren ecrimisilden elde edilen kaynak ise 263 milyon 120 bin lirayı buldu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...