79 günde 1 yıllık sigorta yapıldı

79 günde 1 yıllık sigorta yapıldı

Ekonomi Haberleri

Tarım sigortaları rekora koşuyor. Önceki yıllarda 1 yıl içinde yapılan toplam sigorta rakamına bu yılın ilk 3 ayında ulaşıldı.

Damla Peker ANKARA
Geçen yıl zirai don sebebiyle büyük ölçüde zarar gören çiftçiler bu yıl uyarıları dikkate aldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortalarında yüzde 250'ye yakın artış yakaladıklarını söyledi. İrfan Güvendi, "20 Mart tarihi itibarıyla, bir başka deyişle 79 günde, geçen yıl sonu toplam sigorta primi üretim rakamı olan 165 milyon TL'ye ulaştık. Türkiye genelinde ise yüzde 65'e ulaştık" dedi. Yüzde 50 devlet desteği ve düşük faiz avantajına rağmen sigorta yaptıran işletme sayısının yetersiz olduğunu söyleyen Güvendi, "Sigorta yaptıranlara daha düşük faizli kredi verildiğini de hatırlatmak istiyorum" diyerek çiftçileri davet etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...