Taksiciler de artık üniversiteli olacak

Taksiciler de artık üniversiteli olacak

Ekonomi Haberleri

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) iş birliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak.

Proje kapsamında BAU bünyesinde açılacak yüksek okulla, taksiciler meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak. Mesleki imajı ve hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlayan yüksek okul projesinde, İTEO ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK'e başvuru yapılacak. Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak. BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Türkiye'nin ulaşım sektöründe çığır açılacak. Meslek okulları, artık modern hayatın gerek gördüğü enstrümanlardır. Bir iş kolunun kalitesi, mesleki eğitiminin ölçüsüyle orantılıdır" dedi. İTEO Başkanı Yahya Uğur da, "Bu okul, uzun zamandan beri benim hayalim. 'Beyefendi taksicilik' projemizin bir devamı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...