10 milyon emekli 'intibak'a kilitlendi

10 milyon emekli  'intibak'a kilitlendi

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca emekliye zam yolunu açacak 'intibak davası'nın karar duruşması 29 Nisan'da görülecek.

İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, "İntibak Yasası eksik ve yanlış çıktı" diyerek dava açmıştı. Ankara 8'inci İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 2 Şubat'ta yapılmış, bilirkişi raporu emekliler aleyhine çıkmış, mahkeme yeni rapor hazırlanması kararı almıştı. Haftaya çıkacak muhtemel bir "intibak" kararı, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 10 milyon kişiye zam yolunu açacak. Maaşlarda da 50-355 lira arasında artış yapılması söz konusu olacak. Bu arada intibak için açılan diğer bir dava da Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde görülüyor. Son duruşmada önemli bir gelişme yaşanmıştı. Türkiye Emekliler Derneği'nin açtığı davada, bilirkişi, "intibakların 2000 sonrasında emekli olanlara uygulanmamasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu" yönünde rapor vermişti. Dava 2 Temmuz'a ertelenirken, rapor emeklilerin elini güçlendirdi.
355 TL ZAM
Mahkemeden olumlu karar çıkması halinde 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara 50-355 TL arasında maaş zammı söz konusu olacak.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...