Bakan Canikli: 4G ihalesinde kararı yakında açıklayacağız

Bakan Canikli: 4G ihalesinde kararı yakında açıklayacağız

Ekonomi Haberleri

Bakan Canikli, "Cumhurbaşkanının sözleri bizim için talimat niteliğindedir. Şu anda konu tartışılıyor. Yakında netleşir" dedi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "4G'nin yerine 5G'ye geçelim" sözleriyle tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, konunun hükümet tarafından değerlendirildiğini belirterek ihaleyle ilgili kararın yakında netleşeceğini söyledi. 4G ihalesinin 26 Mayıs'ta yapılacağını hatırlatan Canikli şu açıklamalarda bulundu: "Dünya 5G'ye geçti ve geçiyor. 4G'yi bu noktada atlamamız bize bir şey kaybettirmez. Direkt 5G'ye geçmek bu noktada ciddi avantajlar sağlayabilir gibi gözüküyor. Bu süreç, hükümetimiz nezdinde yakından takip ediliyor ve değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki düşünceleri ve kanaatleri son derece önemlidir. Yani elbette bizim için talimat niteliğindedir. Şu anda konu tartışılıyor. Yakında netleşir." 3G'ye geç geçmemiz 4G'ye de geç geçeceğiz anlamına gelmez diyen nbsp;Canikli, "5G olmamış olsaydı, 3G ile 4G arasında ciddi bir fark var. Ama 5G'yi görünce o ikisi arasındaki fark azalıyor. Çünkü 4G ile 5G arasında çok büyük fark var. Dolayısıyla eğer biz 4G ile 5G arasındaki o büyük farkı bilmemiş olsaydık 3G ile 4G arasındaki fark önemli bir fark olarak öne çıkardı" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...