Karayolları işçilerine çifte bayram

/ Kaynak: İHA
Karayolları işçilerine çifte bayram

Ekonomi Haberleri  / İHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 bin 417 karayolları işçisine kadro verilmesinin müjdesini verdi.

Ankara'da Karayolları işçileriyle bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" dedi. Bu karar tüm Türkiye'de olduğu Çanakkale'deki işçiler arasında da coşkuyla karşılandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yol-İş Sendikası Bursa 1 nolu Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Muharrem Bektaş, "Bugün Karayolları'nda çalışan işçiler için çok önemli bir gün. Taşeron işçilerin 30 Nisan'da Ankara'da kadro müjdesi almasıyla birlikte çifte bayram kutladık. Karayolları'nda yıllardan beri taşeron sistemi, yani kuralsız, güvencesiz, sendikasız çalışma hayatına son vermek için 2010 yılında arkadaşlarımızı Yol- İş Sendikası'na üye yapmaya başladık. Açtığımız bütün davalar kazanıldı ve 2011 yılında Yargıtay kararıyla da onandı. Ama ne yazık ki yıllarca kazandığımız bu hukuk mücadelemiz tanınmadı. Tüm Türkiye'de yaptığımız eylemlerle ve özellikle Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü önünde binlerce kişinin katıldığı kitlesel eylemlerle sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu haklı mücadelemiz sonunda 30 Nisan'da Ankara'da 15 bin kişinin katıldığı salon toplantısında sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'ndan kadro müjdemizi aldık. Türkiye genelinde taşeron elemanı olarak çalışan 6 bin 417 kişi kadrolarını aldı. Bu mücadelemiz diğer sendika ve kurumlara örnek olmalı ve ülkemizden taşeron işçilik sistemi kalkmalıdır. Emeği geçen ve mücadele veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...