Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

8 cumhurbaşkanı eskiten havaalanı bugün açılıyor

8 cumhurbaşkanı eskiten havaalanı bugün açılıyor

Ekonomi Haberleri

Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle bugün açılacak.

Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanımı için 24 Temmuz 2011'de temeli atılan Ordu-Giresun Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle bugün açılacak. Havaalanına tarifeli ilk yolcu uçağı ise 26 Mayıs'ta inecek. İlk defa 1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Arif Hikmet Onat tarafından sözü verilen havalimanı, aradan geçen 50 yılda 8 cumhurbaşkanı, 25 başbakan, 41 ulaştırma ve 34 bayındırlık bakanı eskitti ama hiçbir dönemde faaliyet başlamadı. 2010 yılına gelindiğinde ise dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da katıldığı bir programda, 2011 yılında havalimanının temelinin atılacağına dair söz verdi. Aynı yılın 24 Temmuz'unda ise temel atıldı ve dünyada sadece 2 ülkede daha olan 'deniz üzerindeki havalimanını' Türkiye de kazanmış oldu. 36 milyon ton taş dökülerek deniz ortasına yapılan ve 3 kilometrelik pisti bulunan Ordu Giresun Havalimanı'nın açılmasıyla, Türkiye'deki havalimanı sayısı 55'e yükselmiş olacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...