Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En sağlam binalar TOKİ'den!

/ Kaynak: AA
En sağlam binalar TOKİ'den!

Ekonomi Haberleri  / AA

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'TOKİ binaları Türkiye'de yapılan en sağlam, en iyi kontrol edilen konutlardır' dedi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, hedef kitlelerinin, özellikle alt gelir grubu olduğuna dikkati çekerek, "Vatandaşları 250, 300, 400, 500 lira taksitle kira öder gibi evsahibi yapmak için uğraşıyoruz" dedi.


Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin özellikle son yıllarda atağa kalktığını ve Türkiye'nin her tarafında konut yaptığını söyledi.


Gelecek 9 yıl içerisinde 500 bine yakın konut yapmayı planladıklarını belirten Turan, geçmişle kıyaslanamayacak derecede önemli işlere imza attıklarını ifade etti.


Özellikle dar gelirlilere yönelik cazip imkanlar sunduklarını vurgulayan Turan, "2023 yılı için 2002 yılı itibarıyla başlattığımız 1 milyon konut hedefimiz vardı. Önümüzde 9 yıl var. Şu anda 670 bin konut seviyesindeyiz. Yaklaşık 9 yıl içerisinde Allah izin verirse 500 bine yakın konut ihale etmiş ve yapmış olacağız. Bizden talep bekleyen başta dar gelirli ve emekliler olmak üzere Sayın Başbakanımızın açıkladığı 250 lira taksitle inşallah 2 artı 1 dairelerle vatandaşları evsahibi yapmaya gayret edeceğiz. Özellikle alt gelir grubu hedef kitlemiz. Hiç konut sahibi olmamış, konuta erişmekte zorlanan vatandaşları konut sahibi yapmayı hedefliyoruz. Vatandaşları 250, 300, 400 ve 500 lira taksitle kira öder gibi ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz. Asıl hedef kitlemiz de burası" diye konuştu.

"Oturmayacağımız daireye vatandaşımızı oturtmayız"
Bu dönemde konut yapılacak pilot illerden birinin Şanlıurfa olduğunu belirten Turan, kentte çok sayıda kişiyi evsahibi yapmayı planladıklarını ifade etti.


Turan, kamuoyunda yaptıkları binalarla ilgili ön yargıların bulunduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.
TOKİ'den ev alan vatandaşların memnun olduğuna işaret eden Turan, "Bizden konut alan vatandaşlarımızın memnun olduğunu biliyoruz. TOKİ binaları Türkiye'de yapılan en sağlam, en iyi kontrol edilen konutlar. Belki ince işçiliğiyle ilgili eleştirilen tarafları vardır fakat son dönemde ekiplerimiz kalite konusunda hassasiyet gösteriyorlar. Şundan eminiz; şimdiki yapılan şantiyemiz, bir önce yapılandan çok daha iyi, bir sonraki yapacağımız şantiye de bundan iyi olacak. Bunu hep beraber göreceğiz. Kendi oturmayacağımız daireye vatandaşımızı oturtmayız" ifadelerini kullandı.


"Çözüm Süreci'yle bölgede konut talebi arttı"
Turan, Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu'da konut talebinin arttığını belirterek, vatandaşların doğdukları topraklarda hayat sürmek nbsp;istediklerini söyledi.


Huzur ortamıyla bunun artacağını ifade eden Turan, sözlerini şöyle bitirdi:
"Benim şahsi kanaatim; bölgede çok daha yoğun bir konut talebi var. Neden var bu talep? Çünkü insanlar doğdukları yerde hayat sürmek istiyorlar. Yani burada huzur ortamı gelişirse ki gelişiyor, inşallah insanlarımız burada barınmayı tercih edecek. Biz de bu talebe büyük şantiyelerimiz olan Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin'de inşallah hızlı bir şekilde karşılayacağız."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...