Millî uçağa dolmuş modeli

Millî uçağa dolmuş modeli

Ekonomi Haberleri

Türkiye, bölgesel uçak çalışmalarını hızlandırdı. Programa göre milli uçak, 30-35 kişilik olacak ve şehirler arasında dolmuş uçak gibi kullanılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre uçak iki motor tercihli olacak ve hem pervaneli turbo motor hem de jet motoru takılabilecek. Hüseyin Yıldırım, "Şu anda çalışmaları yapılan bölgesel uçak 30-35 kişilik olacak. Halkımızdaki pervaneli motor antipatisi sebebiyle uçaklar hem jet hem pervaneli motor olarak planlandı. Jet motorundaki tek fark hızdır. Bu, uzun mesafede avantaj getirir. Ancak Türkiye içi mesafelerde 300-600 kilometre uzaklıktaki yerlere pervaneli uçak idealdir ve çok daha ekonomiktir" dedi. Bölgesel uçakların devreye girmesiyle fiyatların düşeceğini, "Havalimanı yaptınız ama uçmuyorsunuz" eleştirilerinin geldiğini hatırlatan Yıldırım, "Hizmet amaçlı açılan havalimanlarında 100 kişilik uçaklar dolmadığı için havayolu şirketleri zarar ediyor. Uçak 30 kişilik olduğunda 20 kişi ile kârlı hale gelebilir. 20 kişiyi bulup uçar. Amacımız bu" dedi. Milli uçak, çevre ülkelere de aynı amaç doğrultusunda ihraç edilebilecek.

100 KM'DE HAVAALANI
Bölgesel uçaklar yurt içinde 300-600 kilometrelik mesafeler için planlanıyor. Böylece her 100 kilometrede bir havaalanı olacak ve bütün alanlar çalışacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...