Fransa İran'a sert çıktı! Atom bombası üretmeye değil...

/ Kaynak: İHA
Fransa İran'a sert çıktı! Atom bombası üretmeye değil...

Ekonomi Haberleri  / İHA

Fransa Dışişleri bakanı Fabius, İranla yapılacak anlaşmada 'atom bombası' üretimine mahal verilmeyecek bir el sıkışma olması gerektiğini dile getirdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer müzakerelere katılan Fransa Dışişleri Bakanı Laurant Fabius, İran'la anlaşmaya varılması halinde, düzenlemenin atom bombası üretimine değil, nükleer kapasite odaklı olması gerektiğine dikkat çekti!

Nükleer müzakereler sonrası Fabius, yaptığı görüşmelerin ardından nbsp;çıkıştabasın mensuplarına nbsp; açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:
Fransa'nın pozisyonunu koruduğunu belirten Fabius, İran ile büyük güçler arasında kapsamlı bir anlaşmaya ulaşmak için birkaç gün içerisinde nitelikli bir ilerleme sağlanmasını umduğunu vurguladı.


Fabius, 5 Temmuz Pazar günü Viyana'ya geri döneceğini belirterek, "Biraz ilerleme var fakat müzakerelerin sonunda değiliz. Yapılacak bir anlaşma İran'ın sivil nükleer kapasitesine izin vermelidir, atom bomba üretmesine değil" diye konuştu.


Kapsamlı anlaşma metninin yazımı amacıyla yürütülen müzakerelerin 7 Temmuz'a kadar sürmesi bekleniyor.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...