Ramazanda gıdaya 52 bin denetim

Ramazanda gıdaya 52 bin denetim

Ekonomi Haberleri

Gıda alışverişinin arttığı Ramazan ayı boyunca şikayetler dahil 52 bin 268 denetim yapıldı, 3 milyon 595 bin lira para cezası kesildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ramazan ayı boyunca hileli gıda satanlara göz açtırmadı. Denetim ekipleri, ihbar, şüphe, şikâyet gibi programlara ek olarak üretim, toplu tüketim ve satış yerleri ile kumanyalar ve iftariyeliklere gıda denetimleri sıklaştırıldı. Bir ayda 52 bin 268 iş yerine denetim gerçekleştirildi. Mevzuata aykırı faaliyette bulunduğu belirlenen işletmelere para cezası uygulanırken, 3 işletme hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Toplam para cezası miktarı 3 milyon 595 bin TL oldu.
Gıda denetimlerinde en çok; resmî kontrol sonucu bozulduğu, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar gördüğü, son tüketim tarihi geçtiği tespit edilen ürünlere, bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı hareket eden gıda işletmelerine, Gıda Kodeksine aykırı gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme üreten veya piyasaya arz eden gıda işletmelerine ve kayıt yaptırmadan faaliyette bulunan gıda işletmelerine idari para cezası kesildi.
MUTLAKA ETİKETİ OKUYALIM
Bakanlık yetkilileri, yeterli ve dengeli beslenme için sağlığa uygun, hijyenik ve güvenilir gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkat çekerken, tüketicinin dikkatli olması tavsiye edildi. Gıda ürünleri üzerindeki etiketlerin iyi incelenmesi, onaylar, son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi istenen açıklamada, "Tüketicilerimiz, sağlıklı gıda şartlarını sağlamayan ürünlerle ilgili, 2009 yılından bu yana faaliyette olan Alo 174 Gıda Hattını arayarak gıda güvenliğini sağlamaya yönelik bilgi iletişiminde bulunabilir" denildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...