Rumlardan Gökçeada'ya kriz göçü

Rumlardan Gökçeada'ya kriz göçü

Ekonomi Haberleri

Ülkelerindeki krizde işlerini kaybeden Yunan vatandaşları; önceleri tatil için geldikleri Gökçeada'ya yerleşip, turizm sektörüne yatırım yapmaya başladı

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinden yıllar önce Yunanistan'a göç eden Rumlardan bazıları, bu ülkedeki ekonomik kriz sebebiyle adaya geri dönüyor. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin; Yunanistan'da yerleşik Rumlardan bir bölümünün yılın belli dönemlerinde zaten Gökçeada'da konakladığını, ancak krizle birlikte kalıcı olarak gelenlerin sayısında artış yaşandığını söyledi. Ünal Çetin, "Gökçeadalı bazı Rum vatandaşlarımız, Yunanistan'daki işlerini bırakıp 'Artık Gökçeada'da yaşayacağız. Hayatımızın geri kalan kısmını Gökçeada'da geçireceğiz' deyip, böyle karar aldı. Burada butik işletmeler açıp çalışmaya başladılar. Doğru iş yaptıklarını düşünüyorum. Rum vatandaşlarımız da bizler için değerli. Burada var olma teminatını, kendimiz olarak görüyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...