Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Büyükşehir boşaldı mağazalara hücum!

Büyükşehir boşaldı mağazalara hücum!

Ekonomi Haberleri

Bu yıl tatilin geç başlamasıyla büyükşehirler boşalırken, esnaf yazlık ürünlerde yüzde 80'e varan indirimleri erken başlattı

Ramazan Bayramı sonrası büyükşehirler boşalırken, esnaf yaz stoklarını eritmek için indirime sarıldı. Tatilciler başta İstanbul olmak üzere diğer merkezi yerleri terk ederken, yaz indirimleriyle esnaf ellerindeki sezonluk malları satmaya başladı. Daha önce 20-25 liranın üzerinde satılan tişörtler 5 ila 10 liraya düşerken, gömlekler 40-25 liradan 15 ila 9 liraya, pantololar 50 liradan 20-25 lira aralığına düştü. Ayakkabılar ise 19 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.Esnafın yazlık mal stoklarının bitmesi için gerçek indirim kampanyası başlattığını söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Büyükşehirlerde kimse kalmadı. Mevsimler de karıştı. Yaz indirimi tam yaz sıcaklarının başladığı zamana denk geldi. Yaz sezonu bitmeden alışverişinizi kesenize uygun olarak yapın" açıklamasını yaptı. Perakende piyasasında belli dönem için üretilmiş ürünlerin satış döneminin sonuna yaklaşıldığında mallar elde kalmasın diye indirim yapılması gerektiğini kaydeden Palandöken, "Yaz için indirim sezonu eylül başına kadar devam eder. Bu tarihlerde yapılan indirimli satışlarda zaten kalan malların bitirilmesi için yeterlidir. Normal sezonda fiyatları yüksek bulup indirim günlerini bekleyen müşteri için de düşük fiyattan alışveriş olanağı sağlanmaktadır" dedi.


ESKİ FİYATI MUTLAKA İNCELEYİN
Zamansız yapılan indirimlere de dikkat çeken Bendevi Palandöken, "Tuzak ürünlerle içeriye çekilen müşterinin asıl almak istediği ürünlerde aslında indirim yapılmadığı görülmektedir. Vatandaşımızın da ürün etiketlerini iyi inceleyerek eski fiyatı neymiş, ne kadar indirim yapılmış görmesi gerekmektedir" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...